Z jesenjo se v modo vračajo priljubljene kavbojke iz 80. let

Magazin 10. Sep 202213:00
Street Style
Profimedia

Trend razbarvanega džinsa z belilom se vrača - vendar s sodobnim pridihom.

Težko si predstavljamo modno sceno 80. let, ne da bi si priklicali podobo Madonne (alias glavne dame tega desetletja), ki nosi ”acid wash” kavbojke. Morda pa niste vedeli, da je ta slog dejansko nastal v Kaliforniji v 60. letih prejšnjega stoletja, ko so kavbojke srfarjev zaradi izpostavljenosti soncu in slani vodi zbledele.

Street Style
Profimedia

In čeprav trend spranega džinsa v zadnjih letih verjetno ni bil v vaših mislih (ali vaši omari), se bo to kmalu spremenilo – v zadnjih nekaj sezonah so tako luksuzne kot sodobne blagovne znamke ta slog ponovno postavile na modni zemljevid.

Street Style
Profimedia

Ena od blagovnih znamk, ki je vnovič spodbudila pojav spranega džinsa, je Sea New York. Tehnika pranja zmehča tako teksturo kot barvo, ki jo uporabljamo v kosih, tako da se zdijo dostopni in enostavni za vsak dan. Učinek pranja s kislino je mogoče videti na bolj damskih silhuetah, kot so kratke hlače ali maksi krila.

Street style
Profimedia
Džins
Profimedia

Potem je tu MOTHER Denim, še ena sodobna blagovna znamka, ki uvaja nove povišane kose, oprane s kislino. Vrnitev tega trenda je delno posledica splošne obsesije modne industrije z 90. leti (še eno desetletje, v katerem je bil ”acid wash” aktualen). Ljudje se želijo ponovno zabavati z načinom oblačenja in eksperimentiranje s pranjem je odličen način za to.

Džins
Profimedia
Street style
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.