Za rokopis Jimija Hendrixa bosta prijateljici dobili pravo bogastvo

Magazin 23. Feb 202211:30
Jimi Hendrix
Profimedia

Le malokdo bi rekel, da bo dogodek iz leta 1967 čez 55 let zopet povezal dve prijateljici in jima prinesel celo premoženje.

Za vse pa je zaslužen legendarni glasbenik Jimi Hendrix, ki je takrat s svojo skupino nastopal v Bath Pavilionu kot nadomestek Chucka Berryja, ki je odpovedal svoj nastop. Jimi je bil takrat na začetku svoje kariere, a je hitro dobil zveste oboževalce.

Po njegovem koncertu februarja 1967 sta ga dve oboževalki prosili za avtogram, vendar pri sebi ni imel praznega papirja, zato je iz svoje beležke iztrgal stran, na katerem je bilo ročno napisano besedilo njegove pesmi, in jo pretrgal na pol. Poleg Jimija sta jima avtograme dala še dva člana njegove skupine Experience, Mitch Mitchell in Noel Redding.

Jimi Hendrix
Profimedia

Na papirju je bilo napisano besedilo za dve njegovi pesmi, 51st Wedding Anniversary in Key of B. 55 let pozneje je ena od žensk prinesla svojo polovico papirja z avtogramom v trgovino z rokenrol spominki Tracks Limited, da bi ga prodala. A prosili so jo, naj najde še prijateljico, s katero sta se z leti odtujili. Tudi druga ženska je imela avtogram in je privolila v prodajo. Poznavalci so prepričani, da bosta za Jimijev rokopis iztržili pravo bogastvo.

“Obstaja zelo malo rokopisov Jimija Hendrixa, še manj pa skupaj podpisanih avtogramov Jimija in drugih dveh članov njegove skupine Experience,” je za The Guardian dejal lastnik trgovine Tracks Limited.

Jimi velja za enega najpomembnejših glasbenikov 20. stoletja, je tudi med najpomembnejšimi kitaristi vseh časov, ki se je žal mnogo prezgodaj poslovil – umrl je v starosti 27 let in se zapisal med legende.