Za stare natikače Birkenstocks Steva Jobsa plačal več kot 200.000 dolarjev

Magazin 17. Nov 202213:15
Steve Jobs
Profimedia

Nekdo je zapravil več kot 200.000 dolarjev za par starih sandal Birkenstock, ki jih je nosil pokojni soustanovitelj Appla Steve Jobs – s čimer je postavil rekord za najvišjo ceno, kadarkoli plačano za sandale na dražbi, so povedali v avkcijski hiši Julien's Auctions.

Ta konec tedna so bile sandale Arizona iz rjavega semiša tehnološkega pionirja, za katere je bilo pričakovano, da bodo zaslužile okoli 60.000 ameriških dolarjev, prodane za osupljivih 218.750. Pred prodajo je kalifornijska dražbena hiša dejala, da so bile sandale opisane kot dobro rabljene, a še vedno nedotaknjene, del Jobsove garderobe v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Jobs je leta 2011 umrl zaradi zapletov zaradi raka trebušne slinavke.

Steve jobs
Profimedia

“Podloga iz plute in jute ohranja odtis stopala Steva Jobsa,” je dražbena hiša zapisala na svoji spletni strani. Natikače Birkenstock je iz smeti rešil Mark Sheff, nekdanji hišni upravitelj Steva Jobsa. “Steve Jobs ni spremenil sveta le s svojimi revolucionarnimi inovacijami, ampak tudi s svojim slogom poslovnega vodenja in modo pri nošenju sandal,” je v izjavi za CNN povedal Darren Julien, izvršni direktor in ustanovitelj Julien’s Auctions. “Te ljubljene Birkenstocks je nosil Jobs, ko se je zapisal v zgodovino pri izdelavi računalnika Apple in so bile značilna stalnica tehnološke ikone.”

Čevlji so bili prodani v javni prodaji Julien’s Auctions “Icons and Idols: Rock ‘n’ Roll”, v kateri so bili predstavljeni spominki, oblačila, glasbena oprema in nakit glasbenikov in osebnosti pop kulture, vključno z Elvisom Presleyjem, Kurtom Cobainom in Johnom Lennonom. Oktobra lani so par Nike Air Ships, ki jih je nosil veliki Michael Jordan, prodali za 1,47 milijona dolarjev in podrli rekord najvišje prodajne cene za superge na dražbi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.