Začel se je retrogradni Merkur: kakšna velika sprememba čaka astrološka znamenja

Magazin 29. Dec 202210:17 0 komentarjev
retrogradni merkur
PROFIMEDIA

Če se že počutite utrujeni in dezorientirani, je velika verjetnost, da na vaše počutje vpliva retrogradni Merkur. Ta bo trajal od 29. decembra do 18. januarja.

Tokratni retrogradni Merkur bo trajal približno tri tedne in je povsem mogoče, da bo ta prebudil nerazrešeno dramo iz vaše preteklosti. Pričakovati je več zamujanja, frustracij, težke komunikacije ali celo nesreč.

V retrogradnem Merkurju se načrti izjalovijo, zato to ni najbolj idealen čas za podpisovanje pogodb ali sprejemanje življenjskih odločitev. Po istem principu pa to tudi ne pomeni, da bi morali živeti v strahu, saj včasih res nimate izbire, kot da naredite stvari po svoje.

Kako bo retrogradni Merkur vplival na astrološka znamenja?

Oven

Čas je, da ob strani pustite svojo tekmovalnost, saj je Merkur retrograden v vaši deseti hiši kariere. To bo verjetno prekrižalo nekatere poklicne načrte, še posebej, če nimajo trdne osnove. Pri reševanju delovnih težav razmišljate izven okvirjev, saj se ne morete zanašati na to, da bo to nekdo storil namesto vas. Od 18. januarja boste bolj razumeli, kateri karierni korak ste pripravljeni narediti. Ostanite skromni, kajti vsak se mora kaj naučiti v obdobju retrogradnosti.

Bik

Merkur se od 29. decembra retrogradno giba v vaši deveti hiši potovanj in širitve. To vas lahko popelje na nepričakovano pot. Tudi če ste izgubljeni, pa življenje ni namenjeno temu, da bi vedno živeli po pravilih. Vedno obstaja način, da vas življenje popelje v pravo smer in to ravno takrat, ko mislite, da ste popolnoma zašli s poti. Po 18. januarju boste morda čutili, da se vam vrača občutek za smer, še posebej če se osredotočite na tisto, kar vas res zanima in v kar verjamete.

Dvojčka

Morali boste odplačati svoje dolgove. Navsezadnje bo Merkur retrograden v vaši osmi hiši transakcij. To lahko privede do nekaterih finančnih zagat, ki bodo še naprej zahtevale vašo pozornost. Po drugi strani pa je ta retrogradnost morda manj povezana z denarjem in bolj s procesom opuščanja. Ob koncu retrogradnega Merkurja 18. januarja boste v boljši poziciji, da postavite meje in se ozdravite izgub, ki ste jih doživeli v letu 2022. Leto 2023 bo za vas polno potenciala.

Rak

Pripravite se na to, da se poglobite v svoje odnose. Čas je, da ocenite svoje splošno razumevanje harmonije in povezanosti, saj je Merkur retrograden v vaši sedmi hiši partnerstva. To sicer lahko povzroči tudi travme ali zlomljeno srce. Od 18. januarja bodo težave v komunikaciji z ljubezenskimi in poslovnimi partnerji bolj rešljive. Morda se boste sprijaznili z odnosi, ki ste jih pripravljeni opustiti.

Lev

Retrogradni Merkur bo za vas pomenil začetek velike prenove. Čas je, da analizirate svoje navade in rutine, na katere se zanašate, in vas vodijo čez dan. Ali vam res dajejo občutek dosežka, ne da bi vam izčrpali energijo do skrajnosti? Po 18. januarju boste najverjetneje bolj produktivni in to bo pravi čas za dopust. Ne razmišljajte preveč, saj se vse začne korak za korakom.

Devica

Ker Merkur vlada vašemu astrološkemu znamenju, bo ta retrogradnost zagotovo močno vplivala na vas. Ta je v vaši peti hiši užitka, poželenja in ustvarjalnosti, kar pa pomeni, da bi lahko obdobje retrogradnosti zmanjšalo strast v trenutnem razmerju. Obstaja pa velika verjetnost za snidenje s starim ljubimcem, kar bo v vas prebudilo občutek, ki ste ga pogrešali. Po 18. januarju obstaja možnost, da se boste zaljubili v nekoga novega ali izboljšali romantiko v obstoječem odnosu.

Tehtnica

Težave prihajajo v družinskem okolju. Ali se vi in vaši sorodniki soočate z nesporazumi? Ker je Merkur retrograden v vaši četrti hiši doma in družine, vas bo to spodbudilo, da ozdravite odnose. Od 18. januarja boste mogoče našli moč za reševanje konfliktov v družini in za postavljanje meja. Navsezadnje je lahko soočenje z družinskimi težavami izčrpavajoče, vendar si zapomnite, imate vso moč, da si ustvarite dom in družino svojih sanj. Vse se začne z vašim pogumom.

Škorpijon

Razmislite, preden spregovorite. Retrogradni Merkur bo najbolj vplival na vašo tretjo hišo komunikacije, kar bi lahko vodilo v pogovore, ki se v preteklosti niso dobro končali. Glavna stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da večkrat preverite vso korespondenco in naredite varnostno kopijo pomembnih dokumentov, saj so tehnične napake neizogibne. Dovolite si, da vam retrogradni Merkur pokaže, kako najti prave besede, kako povedati, kaj si želite in vas spodbudi, da komunicirate z namenom. Navsezadnje je vse odvisno od vašega pristopa.

Strelec

Pravkar ste prišli do konca sezone strelca, kar pomeni, da ste veliko razmišljali o tem, kako močno ste zrasli kot oseba v zadnjem letu. Ker pa je Merkur retrograden od 29. decembra dalje, bo na udaru vaša samozavest. Vendar pa vas bo to tudi prisililo, da ponovno razmislite o vrednotah. Ob prehodu Merkurja 18. januarja se bodo finančne težave začele reševati same od sebe, še posebej, če ste v preteklosti gradili na odnosu z denarjem. Ne pozabite — če verjamete v to, da si ga ne zaslužite ali da ga nikoli ne boste imeli, je veliko težje prepoznati finančne priložnosti, ki so pred vami.

Kozorog

Kozorogi, pripravite se, saj ima retrogradni Merkur vaše ime (dobesedno). Ta bo najbolj vplival na vašo prvo hišo, torej na osebnost in videz. Retrogradni Merkur bi vas lahko popeljal do ponovne ocenitve samih sebe in tega, kdo ste v resnici. Čas je, da se spomnite osebe, ki ste vedno bili, še posebej, če ste to osebo ‘izklopili’ zaradi potreb nekoga drugega. Ob koncu retrogradnega Merkurja 18. januarja se boste morda počutili kot druga oseba — ali vsaj bolj poštena različica sebe. V tem času se ne bojte poglobiti vase.

Vodnar

Pripravite se, da se poglobite globoko v svojo psiho. Merkur je retrograden v vaši dvanajsti hiši duhovnosti, to pa bi vas lahko vrglo v boj z nekaterimi vašimi notranjimi demoni. Vendar pa je vaša volja do uspeha močnejša od morebitnih strahov, posebno, če so čustva vaša največja motivacijska sila. Ob 18. januarju se boste morda počutili, kot da se prebujate iz dolgega spanca, kot da bi vaša podzavest končno dobila priložnost, da se odpočije od vsega stresa, ki ste ga utrpeli v zadnjem letu.

Ribi

Merkur je retrograden v vaši enajsti hiši skupnosti, zato se boste morda počutili, kot da zapuščate zabavo, na katero ste pravkar prišli. Če ste v sporu s prijatelji, je morda čas, da se pogovorite in ugotovite, kaj je šlo narobe. Navsezadnje vas bodo imeli kaj naučiti. Od 18. januarja boste imeli bolj pozitiven in zdrav odnos do prijateljev. Prav tako si naredite prostor za nove ljudi. Pripravite se na vsa nova prijateljstva, ki jih boste stkali v letu 2023.

VIR: Zadovoljna.rs

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!