Začel se je zloglasni retrogradni Merkur, kaj je v tem času dobro početi?

Magazin 11. Maj. 202207:00
Delite:
Sončni sistem
Foto: Profimedia

Tu je retrogradni Merkur. To posebno obdobje bo trajalo od 10. maja do 3. junija. Poglejmo si, kaj je značilno za to obdobje.

Retrogradni Merkur bo trajal od 10. 5. do 3. 6. 2022

Planetarna retrogradnost pomeni navidezno gibanje nazaj. To so običajno naporna, vendar hkrati izjemno poučna obdobja. Lahko prinašajo določene zmede, težave in nerodne ovire, zaradi katerih moramo upočasniti svoj tempo in dobro pogledati, kaj počnemo v življenju.

Planet Merkur v astrologiji vlada komunikaciji, našim mislim, tehnologiji in računalništvu, prometu, trgovini in resnici. V obdobju tritedenskega retrogradnega gibanja lahko povzroča težave in nevšečnosti na teh področjih.

Smola, povezana s komunikacijo, potovanjem in prevozi, je v tem času veliko pogostejša. Marsikomu se v tem času sesuje računalnik, morda poči guma na avtu, nekdo zamudi na sestanek … Zato velja biti v tem obdobju še posebno pozoren. Stvari opravimo počasneje, z večjo previdnostjo, dvakrat preverimo … Na splošno naj se nam ne mudi, to je čas upočasnitve.

Kaj je v tem času dobro početi?

Obnovite stike

Čas je primeren za obiske starih prijateljev ali sorodnikov, ki jih že dolgo niste videli in na katere veliko mislite. Vsaj pokličite jih ali navežite stik z njimi prek družbenih omrežij. Zagotovo bodo veseli vaše pozornosti. Prav tako razmislite o preteklih intimnih odnosih – ali je morda ostalo kaj nerazrešeno? Na dan lahko priplezajo različne težave iz preteklosti oz. iz preteklih odnosov. Posvetite se odnosom z ljudmi, do katerih še vedno gojite zamero, saj vas to zelo verjetno ovira pri vsakdanjem delovanju. Kdo ve, morda boste prav zdaj zakopali bojno sekiro.

Dvakrat preverite

Še enkrat preverite pogodbe, prijavnice ali poslovne načrte, s katerimi se trenutno ukvarjate. Ni nujno, lahko pa se vam ob njihovem vnovičnem branju utrne še kakšna zamisel, s katero jo lahko utrdite in si zagotovite boljši začetni položaj. Ali pa opazite kakšno napako, saj so te v teh časih veliko bolj verjetne. Raje dvakrat preverite tudi, ali ste ugasnili plin, luč, likalnik ipd.

Osvežite se in si odpočijte

Telo in možgani niso navajeni delati 24 ur na dan vsak dan, zato si vzemite nekaj več časa zase in spočijte možgane. Ko bo čas, da se vrnete v akcijo, boste tako veliko bolj sproščeni in produktivni.

Pospravite staro navlako

Obdobje retrogradnega Merkurja je pravi čas, da pospravite domače omare, službene predale, stare arhive in vse drugo, kar vsebuje staro navlako, ki vam več ne koristi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar