Zakaj morate zeleno nujno vključiti v svojo prehrano?

Magazin 14. Sep 202119:30 0 komentarjev
zelena
Profimedia

Zelena morda ne spada med najbolj okusne vrste zelenjave, vendar naj bi imela ogromno blagodejnih učinkov na naš organizem. Vse od razstrupljanja in čiščenja do pozitivnih učinkov na kožo, preprečevala naj bi vnetne procese v telesu ter pomagala pri hujšanju.

Poglejmo nekaj najbolj opevanih pozitivnih lastnosti in učinkov zelene.

Bogat vir antioksidantov

Antioksidante nujno potrebujemo, saj nas ščitijo pred prostimi radikali in so izjemno pomembni pri preprečevanju poškodb celic. Prav zelenjava in sadje vsebujeta antioksidante in posamezniki, ki uživajo večje količine zelenjave in sadje, naj bi imeli manj možnosti za razvoj številnih bolezni (vir). Zelena je zares bogat vir antioksidantov – samo eno steblo naj bi vsebovalo številne koristne antioksidante, vključno z vitaminom C, beta karotenom in flavonoidi.

Preprečuje vnetne procese v telesu

Prav vnetni procesi v telesu naj bi bili povezni s številnimi degenerativnimi boleznimi in zelena naj bi vsebovala vsaj 25 protivnetnih sestavin in nudila odlično zaščito proti vnetjem (vir). S študijo, ki so jo opravili raziskovalci na univerzi v Illinoisu, pa so ugotovili, da zelena vsebuje snovi, ki lahko učinkovito zmanjšajo celo vnetne proces v možganih. Po mnenju strokovnjakov so te ugotovitve lahko odskočna deska za nadaljevanje raziskav, povezanih s preprečevanjem obolenj, kot sta multipla skleroza in Alzheimerjeva bolezen, ter tudi s preprečevanjem staranja.

Profimedia

Alkalizira in čisti organizem

Za zdravje našega organizma je izjemno pomembno tudi ustrezno kislo-bazično ravnovesje. Porušeno prinaša številne težave: zaradi nezdrave hrane naše telo postane zakisano, pH se poruši in telo postane dovzetno za različna obolenja. Prav nezdrava prehrana, ki ustvarja kislo okolje, je značilna za naš zahodni svet. Zato je dobro, da redno skrbimo za alkalizacijo organizma in zdravo ravnovesje (vir).

Prav zelena s svojimi lastnostmi spada med živila, ki so bazična, in zato pomaga pri ponovnem vzpostavljanju kislo-bazičnega ravnovesja. Magnezij, železo, natrij in seveda vsi antioksidanti pomagajo nevtralizirati kislo okolje. Seveda ob podpori uravnotežene in zdrave prehrane!

Profimedia

Nekateri strokovnjaki predvidevajo, da naj bi zelena pozitivno delovala tudi pri težavah z jetri in urinarnim traktom, pri protinu, revmi, luskavici, težavah s kožo itn. (vir).

Da zeleni v zadnjih letih raste priljubljenost, se lahko zahvalimo svetovno znanemu avtorju številnih knjižnih uspešnic Anthonyju Williamsu, ki je napisal knjigo Sok zelene in redno objavlja nasvete in napotke na spletni strani https://www.medicalmedium.com/. S svojim neprecenljivim znanjem je danes v veliko pomoč tudi številnim zdravnikom.

Vsekakor pa se v primeru zdravstvenih težav prej posvetujte z zdravnikom oz. ustreznim strokovnjakom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!