Zakaj princesa Diana po ločitvi ni več nosila Chanelovega logotipa

Magazin 12. Nov 202116:45
Princesa Diana
Profimedia

Po njeni ločitvi od princa Charlesa je logotip francoske modne hiše Chanel za princeso Diano dobil drugačen pomen.

Slog princese Diane je še danes neponovljiv, zato jo je v času njenega življenja želelo obleči toliko oblikovalcev. Toda po novem poročilu po ločitvi od princa Charlesa princesa Diana ni hotela več nositi oblačil in dodatkov z logotipom Chanel – iz srčnega, a povsem razumljivega razloga.

Princesa Diana
Profimedia

V intervjuju za avstralski Harper’s Bazaar oblikovalec Jayson Brundson razpravlja o sodelovanju z Diano leta 1996 med njenim zadnjim obiskom Avstralije za dobrodelni dogodek.

Brundson je za objavo povedal: ”Z Johom Baileyjem sem bil zelo dober prijatelj in Joh je bil imenovan za njenega frizerja, ko je bila tu na obisku. Ni še bila ločena prav dolgo in Joh je vedel, da sem njen velik oboževalec. Vsak dan je s seboj v hotel Ritz Carlton, kjer je princesi urejal pričesko, zato vzel ”pomočnika”. Ko me je vprašal, ali bi šel z njim kot njegov pomočnik, sem seveda rekel: “Seveda, zelo rad.”

Ko se je izbiralo modne dodatke za Dianin stajling, se Brundson spominja njene odločitve, da ne bo nosila čevljev znamke Chanel:

“Prišla je ven, v naročju je nosila kup čevljev in torbic ter jih vse odvrgla na kavč. Nato je vprašala, kaj mislim. Pregledal sem jih in našel čevlje znamke Chanel: “Ti bi bili odlični z obleko znamke Versace,” sem rekel, ona pa je odgovorila: “Ne, ne morem nositi povezanih C-jev.” Vprašal sem, zakaj, ona pa je rekla: “To sta Camilla in Charles.”

Princesa Diana
Profimedia

Ločitev princese Diane od princa Charlesa je bila dokončana avgusta 1996. Ves čas njunega zakona pa je bila prisotna Camilla Parker Bowles. Pred objavo ločitve princese Diane od princa Charlesa so namreč na dan prišli posnetki romantičnih telefonskih klicev med Camillo in Charlesom, kar je privedlo do govoric o nezvestobi.

V televizijskem intervjuju leta 1994 je princ Charles priznal, da je varal, ko je bil še poročen, čeprav je trdil, da se je to zgodilo šele po tem, ko je postalo jasno, da je zakon nepovratno propadel.

Komentari

Vaš komentar