Zakaj se princesa Diana skorajda ni odločila za eno od njenih ikoničnih oblek?

Magazin 16. Dec 202115:45 0 komentarjev
Princesa Diana
Profimedia

Lani je bila na razstavi V & A Christian Dior na ogled postavljena tudi ena izmed ikoničnih oblek princese Diane.

Gre za temno modro svileno obleko s črno čipkasto obrobo okoli dekolteja. Bila je ena od prvih kreacij oblikovalca Johna Galliana, ko je šele začel kot kreativni direktor pri modni hiši Dior, Diana pa jo je nosila na dogodku Met Gala leta 1996 v New Yorku.

Princesa Diana
Profimedia

Čeprav obleka ni tako ekstravagantna kot na primer ena izmed številnih plesnih oblek, ki jih je nosila na uradnih prireditvah, ali maščevalna obleka iz junija 1994, velja za zelo ikonično, saj je bila odmik od običajnega sloga pokojne princese in je pomenila novo poglavje v njenem življenju, ko je bila ločitev od princa Charlesa dokončana.

Princesa Diana
Profimedia

A za obleko se po poročanju Mail Online Diana skorajda ni odločila, in to zaradi precej prikupnega razloga.

Diana naj bi bila zaskrbljena, da bo z njo osramotila svojega najstniškega sina princa Williama. Obleka je toliko razkrivala, da je skorajda ni izbrala za dogodek, saj se je bala, da princu Williamu, ki je imel takrat 14 let, ne bi bilo všeč, da je njegova mama tako izzivalna.

Na srečo se je prireditve na koncu vendarle udeležila v tej Diorjevi obleki, ki je v resnici čudovita in ne prekorači meje dobrega okusa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!