Zaljubljena smučarja Mikaela Shiffrin in Alexander A. Kilde uživata v Mehiki

Magazin 09. Maj 202208:45 > 15:31
Aleksander Aamodt Kilde
Instagram Aleksander Aamodt Kilde

Smučarska zvezdnika Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde imata za seboj odlično sezono, zdaj pa sta lahko po zadnjih sponzorskih obveznostih končno odpotovala na počitnice. In ker njuno delo poteka v mrazu, na snegu in ledu, sta seveda za počitnice izbrala sončno Mehiko, peščene plaže in osvežilne koktajle.

Odkar sta smučarska zvezdnika lani junija sporočila, da sta par, sta tako rekoč neločljiva. 27-letna Američanka in 29-letni Norvežan veljata za sanjski par belega cirkusa, ljubezni pa ne skrivata. Kilde ne more prehvaliti svojega dekleta, Mikaela pa je tudi končno našla srečo, potem ko dolgo ni mogla preboleti očetove smrti februarja lani. Oba priznata, da se zares odlično razumeta, da čutita drug z drugim ob porazih in se veselita ob zmagah, ki jih seveda ni malo. Tudi zaradi Aleksandrove ljubezni je Mikaela veliko lažje prebrodila kalvarijo na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je ciljala na pet medalj, dobila pa ni niti ene.

Že lansko poletje sta ves čas preživela skupaj, takod a tudi za letos po dopustu v Mehiki načrtujeta še veliko kolesarjenja, pohodov v hribe ter skupnih treningov v telovadnici. Zanimivo je, da sta se Američanka in Norvežan dokončno zbližala prav v času, ko sta oba prestajala težke trenutke. Kilde je lansko sezono sklenil januarja po poškodbi križnih vezi, dvakratna olimpijska prvakinja pa je februarja žalovala po smrti očeta, razmišljala je tudi o koncu kariere. “Alex je bil eden prvih, s katerim je imela Mika vnovič voljo in veselje za pogovor,” je Mikaelina mati razkrila v dokumentarcu. “Drug drugemu sva bila podporni partner,” je povedal Kilde. “Ko se zgodi kaj slabega, se iz tega pogosto lahko izcimi še kaj dobrega.” 

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.