Zanimivosti o seriji Prijatelji, ki jih zagotovo niste poznali

Magazin 03. Apr 202208:30 > 08:55 0 komentarjev
Friends
Profimedia

Čeprav so, danes že kultno serijo Prijatelji začeli snemati 22. septembra 1994 in so zadnjo epizodo posneli 6. maja 2004, je še danes zelo priljubljena med gledalci. Pa ne le pri tistih starejših, ki so jo gledali že takrat, tudi mlajše generacije jo rade gledajo. Mi pa smo za vas izbrskali nekaj zanimivosti, ki jih verjetno niste poznali.

Po prvotnem originalnem scenariju bi morala biti v zvezi Monika in Joey. Povprečno pa so za snemanje ene epizode potrebovali 5 ur. Velikega keramičnega psa, ki je v seriji bil v lasti Joeyja in Chandlerja, je za srečo od prijatelja dobila Jennifer Aniston, in to tik pred snemanjem serije.

Jennifer Aniston
Profimedia

Serija je imela prvotno drug naslov, in sicer bi se morala imenovati Insomnia Cafe. Nato so jo preimenovali v Friends Like Us, pozneje v Six of One in na koncu so se le odločili za Friends. V prvi sezoni je šest glavnih igralcev dobivalo po 22.000 dolarjev na epizodo. Leta 1997 so se združili in zahtevali po 100.000 dolarjev, pozneje pa so dobivali po milijon dolarjev na epizodo.

Courtney Cox (57) igra mlajšo sestro Davida Schwimmerja (55), čeprav je starejša od njega. Ross in Rachel pa sta imela glavno ljubezensko zgodbo v seriji zato, ker je bila med njima velika kemija tudi v resnici. Za to so se odločili naknadno, ko so opazili to kemijo.

Bruce Willis (67) se je pojavil v seriji, ker je izgubil stavo z Matthewom Perryjem (52). Ni namreč verjel, da bo njun film The Whole Nine Yards prišel na prvo mesto po gledanosti. Phoebe in Chandler sta bila na začetku mišljena le kot vzporedna lika serije.

Bruce Willis Friends
Profimedia

Ustvarjalci serije so najprej želeli, da bi se prijatelji dobivali v restavraciji, češ da je ime kavarnica Central Perk preveč moderno. Legendarni oranžni kavč v kavarni pa so našli kar v kleti studia Warner Bros. Želeli so tudi, da bi Courtney Cox najprej igrala Rachel, pozneje pa je sama prosila, če bi lahko bila Monica. Rachel je tako postala Jennifer Aniston (53).

Friends
Profimedia

V seriji se samo lika Rachel in Phoebe nista nikoli poljubila. Lik Joeyja sprva ni bil mišljen kot malce bolj neumen, a je prav to karakteristiko predlagal Matt LeBlanc (54) sam. Kar 10 epizod pa je režiral igralec serije David Schwimmer sam.

Družinski priimek Jennifer Aniston je Anastasakis. Tako se je v seriji pisal tudi duhovnik, ki je poročil Monico in Chandlerja. Ko je Lisa Kudrow (58) prvič prebrala scenarij, je bila prepričana, da je Chandler gej. Dve leti pred Prijatelji je igrala Ursulo Buffay v seriji Noro zaljubljena (Mad About You). V Prijateljih pa je Phoebe, njena dvojčica, da so lahko povezali seriji. Vlogo Phoebe so najprej ponudili Ellen DeGeneres (64), a jo je zavrnila.

Danes že pokojni igralec James Michael Tayler je dobil vlogo kavarnarja Gunterja zato, ker je na avdiciji edini znal delati z aparatom za pripravo kave. Prvo besedo je izgovoril šele v 33 epizodi. Dejal je ”yeah”.

Friends
Profimedia

Ko so posneli zadnjo epizodo, sta Jennifer Aniston in njen takratni mož Brad Pitt (58) priredila zabavo, na kateri so stregli vino, ki ga je producent Kevin Bright (67) hranil od prve sezone. Po koncu snemanja serije je vsak član ekipe dobil del pločnika pred kavarno Central Perk.

Friends Brad Pitt
Profimedia

Vas zanima še več? Posledite našo Facebook stran N1 Magazin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!