Zaradi koronavirusa preložili podelitev nagrad grammy

Kultura 05. Jan 202222:37
Delite:
grammy
Foto: PROFIMEDIA

Ameriška glasbena akademija je danes sprejela odločitev o preložitvi 64. podelitve glasbenih nagrad grammy, ki je bila predvidena za 31. januarja v Los Angelesu. Razlog je naraščanje pandemije koronavirusa z različico omikron, novega datuma podelitve pa še ni.

“Po pozorni analizi in posvetovanju z uradniki mesta Los Angeles ter države Kalifornije, zdravstvenimi in varnostnimi strokovnjaki, umetniško skupnostjo in našimi številnimi partnerji, smo se odločili, da preložimo 64. podelitev nagrad grammy,” sta sporočila Akademija in televizija CBS, ki bo podelitev prenašala. Vodil jo bo komik Trevor Noah.

Akademija in CBS sta dodala, da je varnost glasbene skupnosti in občinstva ter sodelujočih na prvem mestu. “Zaradi nezanesljivosti glede različice omikron bi bila podelitev 31. januarja preveč tvegana. Veselimo se proslavljanja največje noči za glasbo ob prihodnjem datumu, ki bo kmalu najavljen,” so še sporočili.

Grammyji so bili zaradi koronavirusa preloženi tudi lani z 31. januarja na 14. marec in preseljeni iz dvorane Staples Center, ki se sedaj imenuje Crypto.com Arena, na prosto v Konvencijski center Los Angelesa. Določitev datuma zapleta dejstvo, da dvorano uporabljajo tudi za druge prireditve, kot je košarka NBA, za podelitev grammyjev pa dvorano potrebujejo najmanj deset dni.

Komentari

Vaš komentar