Zaradi princese Diane si Camilla ni upala niti na cesto

Magazin 17. Feb 202214:45 2 komentarja
vojvodinja Camilla
Profimedia

Ko je princ Charles javno začel zvezo s Camillo Parker Bowles, je javnost kar nekaj časa ni sprejela. Večina jih je bila namreč mnenja, da je prav ona kriva za njen nesrečni zakon s princem …

Ko se vojvodinja Camilla (74) danes spominja tistih časov, pravi, da je bilo res grozno obdobje. Vsi so jo sovražili. ”Tega ne privoščim nikomur. Bilo je res grozno obdobje. Še iz hiše si nisem več upala. Trpela pa nisem le jaz, temveč tudi moji otroci. Vsak dan so srečevali fotoreporterje, ki so se skrivali okoli hiše po grmovjih …” se spominja tistega obdobja svojega življenja.

Camilla in princ Charles (73) sta se poročila leta 2005, a njuno prvo srečanje sega daleč v leto 1971, kjer na bi se spoznala na eni izmed iger pola. Takrat naj bi se tudi začela njuna romanca. Vojvodinja sicer ni bila najlepša, bila pa je neizmerno zabavna, imela je izjemen smisel za humor in bila je srce vsake zabave.

princ Charles, Camilla
Profimedia

Ker pa se je moral princ Charles pridružiti mornarici, se je njuno razmerje končalo. Camilla se je poročila z Andrewom Parkerjem Bowlesom (82), s katerim sta pozneje dobila sina in hči. Vendar pa je glavni razlog, zakaj sta se Camilla in Charles razšla, nekaj drugega. Na kraljevem dvoru so menili, da Camilla ni dovolj dobra, da bi postala soproga princa, ki bo nekoč zasedel britanski prestol. Zato so princu našli drugo nevesto, rosno mlado Diano, s katero se je leta 1981 tudi res poročil. A Charles ni mogel pozabiti Camille, s katero se je videval ne glede na to, da sta bila oba poročena.

princesa Diana
Profimedia

Diana se je vsem zdela idealna, očitno le princu Charlesu ne. In ko je skrivno razmerje med njim in Camillo prišlo v javnost, se je vojvodinja dobesedno skrivala.

”Vse leto sem se skrivala, saj so name prežali povsod. Nikamor nisem mogla in takrat sem dolgčas preganjala z branjem in slikanjem. Samo otrokom se lahko zahvalim, da se mi v tistem obdobju ni zmešalo. Onadva sta se namreč edina obnašala normalno.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje