Zasvojenost Matthewa Perryja pahnila na rob smrti

Magazin 22. Okt 202209:45 0 komentarjev
Matthew Perry
Profimedia

Boj slavnega igralca Matthewa Perryja z zasvojenostjo od mamil in alkohola je postal tako hud, da je pred nekaj leti skoraj umrl.

Zaradi prekomerne uporabe opioidov mu je namreč počilo debelo črevo. Utrpel je perforacijo prebavil, zaradi česar so ga priključili na napravo ECMO, ki opravlja vse življenjske funkcije.

“Tega nihče ne preživi,” je v intervjuju za ameriški People povedal igralec. Od petih oseb, ki so bile tisti večer prav tako na omenjeni napravi, je preživel samo on. “Zdravniki so moji družini rekli, da imam dva odstotka možnosti za življenje,” je dodal igralec.

Dva tedna je preživel v komi, bolnišnico pa je zapustil šele po petih mesecih. Nato je moral še devet mesecev uporabljati kolostomalno vrečko. 

Matthew Perry
Profimedia

Več bo 53-letni Perry razkril v svojih novih spominih, knjigi z naslovom Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, ki bo izšla 1. novembra. V knjigi bo odkrito razpravljal o tem, kako sta mu odvisnost od mamil in alkohola skoraj uničila življenje. “Zdaj sem že precej zdrav,” je povedal, nato se je pošalil: “Ne smem več hoditi v telovadnico, ker nočem igrati samo superjunakov.”

Zvezdnik filma Whole Nine Yards ni razkril, koliko časa je že trezen, dejal je, da še vedno šteje vsak dan.

14 brazgotin na njegovem trebuhu – kot tudi misel, da bo do konca življenja nosil kolostomsko vrečko – mu služi kot opomnik, naj nikoli več ne vzame opioidov. “Vse, kar moram storiti, je pogledati navzdol,” je rekel.

Matthew Perry
Profimedia

Igralec je zaslovel v vlogi Chandlerja Binga v kultni seriji Prijatelji (Friends), ki velja za eno najbolj popularnih vseh časov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!