“Zdravilno jezero” sredi puščave, ki so ga obiskovali bogataši (FOTO)

Magazin 27. Nov 202212:22 0 komentarjev
Huacachina, peru, oaza, puščava
PROFIMEDIA

Jezero v oazi naj bi imelo zdravilne moči, okrog njega pa je zato vzniknila bogata zdraviliška dejavnost.

Huacachina je oaza v puščavi na jugu Peruja v bližini mesteca Ica. Od perujskega glavnega mesta Lima je oddaljena pet ur vožnje. V štiridesetih letih prejšnjega stoletja je oaza za mnoge bogate Perujce postala kraj, v katerem so si lahko lajšali bolezenske tegobe, piše punkufer.hr.

Huacachina, oaza, peru
PROFIMEDIA

Okoli naravnega jezera, obdanega s palmami in peščenimi sipinami, je nastala vasica, ki je v 40. letih prejšnjega stoletja postala priljubljena zaradi zdravilišč, ki so jih tam zgradili. Kot piše punkufer.hr, so si bogati Perujci v oazo hodili lajšat bolečine, ki so jim jih povzročili revma, artritis, astma ali bronhitis.

Lokalna legenda pravi, da ima jezero zdravilno moč. Tiste, ki se v njem okopajo, naj bi ozdravilo najrazličnejših bolezni in lajšalo bolečine.

Oaza je skozi leta počasi izgubila prvotno priljubljenost in bila zadnja desetletja 20. stoletja skoraj popolnoma zapuščena. Stvari so se začele spreminjati ob prelomu tisočletja, ko so začeli ponujati vodene oglede in vožnjo z buggyji ter odprli restavracije. Obiskovalci se lahko danes preizkusijo v deskanju na peščenih sipinah in posnamejo spektakularne fotografije.

Huacachina, puščava, oaza, peru
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!