Že poznate lepotno masko za obraz, ki bo rešila prav vašo težavo s kožo?

Magazin 11. Jan 202312:30
lepotna maska za obraz
Profimedia

Karkoli že vaša koža potrebuje, za to ''težavo'' obstaja prava obrazna maska. Preverili smo, katera bo v določenem primeru najbolje negovala kožo vašega obraza.

Maska za obraz je tako kot na primer vlažilna krema sredstvo za nego kože. Njene številne različice ter sestavine učinkujejo zelo različno in so zato primerne za zelo različne namene. Glede na učinkovine lahko torej hidrirajo oz. vlažijo suho kožo, očistijo velike pore, izboljšajo teksturo kože, absorbirajo odvečno olje in umazanijo, odmašijo zamašene pore, zmanjšajo videz drobnih linij in gub ali izboljšajo elastičnost.

Tu je nekaj nasvetov, kako izbrati pravo obrazno masko za vaš tip kože:

1. Kremna maska
Najbolje deluje za suho, dehidrirano in zrelo kožo, saj bo obrazu dodala vlago in kožo nahranila s potrebnimi vitamini in minerali. Prav tako pomaga vzdrževati napet in mladosten videz kože.

2. Gelna maska
Takšne maske so odlična izbira za bolj mastno ali mešano kožo, saj imajo lahkotno teksturo, ki spominja na marmelado. Njene učinkovine običajno odpravljajo maščobo in zmanjšujejo vidnost por.

lepotna maska za obraz
Profimedia

3. Glinena maska
Maske iz gline so namenjene zahtevni in aknasti koži in se lahko uporabljajo za odpravljanje dolgotrajnih težav na koži. Lahko se vpijejo ali delujejo kot piling, povzročajo tudi krčenje kožnih celic in drugih telesnih tkiv.

4. Piling maska
Zasnovana je tako, da odstranjuje odmrlo kožo in njene celice ter zato posledično poskrbi za hitrejše obnavljanje kože. Uporablja se lahko na različnih tipih kože in je običajno na voljo v obliki kemičnega pilinga ali drobnih mletih delcev.

lepotna maska za obraz
Profimedia

5. Toplotna maska
Vsebuje aktivne delce, ki na koži povzročijo topel učinek. Kožo poživlja in pospešuje krvni obtok, obenem pa lahko povzroči tudi mravljinčenje in rdečico.

6. Maska v lističih

Največkrat se uporablja podobno kot kremna maska – za vlaženje kože. Ima takojšen učinek sijaja na koži, deluje pa glede na sestavo tekočine oz. hidrogela, v katerega je namočena.

lepotna maska za obraz
Profimedia

Najboljša vrsta obrazne maske za vaša leta
Zdaj ko veste, kateri izdelek vam ustreza glede na tip kože, lahko maske ”filtrirate” tudi glede na sestavine, ki ustrezajo vaši starosti.

20 let: maska z jagodo in rabarbaro
30 let: močna maska C + E s citrusi
40 let: vroča fitoestrogenska, učvrstitvena in vlažilna maska
50 let: acai maska za čvrsto kožo

60+: bambusova maska za korekcijo staranja

lepotna maska za obraz
Profimedia

Kako pogosto bi morali uporabljati obrazno masko?
Priporočamo, da obrazno masko v svojo rutino nege kože dodate enkrat ali dvakrat na teden. Sledi naj čiščenju, toniranju in nanosu emulzije za obraz. Ti koraki očistijo nečistoče in odvečno maščobo, zagotovijo osnovno plast hidracije in pripravijo vašo kožo, da bolje absorbira prednosti maske za obraz. Masko pustite delovati od 5 do 15 minut in jo odstranite glede na navodila proizvajalca.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.