Znaki, da sta dve leti omejenega druženja pustili posledice na vas

Magazin 23. Jun 202216:30 0 komentarjev
prijateljici
Profimedia

Morda še vedno čutite posledice časa, ko so bili stiki omejeni in se nismo srečevali z najbližjimi. Poglejte, kako boste to opazili.

Ljudje smo družabna bitja, in koliko nam pomeni druženje z drugimi, smo se zavedali šele, ko nam je bilo to za nekaj časa odvzeto. A čeprav ste svoje domače in prijatelje močno pogrešali, ste se mogoče po kakšni zabavi ali pikniku že prebudili popolnoma izmučeni – čustveno, mentalno in psihično. Kaj se je zgodilo?

Možno je, da druženje vašemu umu še vedno pomeni stres in se še niste povsem privadili na staro življenje. Samo pomislite, kako izčrpani ste bili, ko ste se morali vrniti k svojemu prejšnjemu urniku, ki ste ga prej brez težav dohajali.

Poglejte, ali opazite znake, ki kažejo, da morate pri druženju narediti korak nazaj:

Sami sedite ob kavi

To ni nič neobičajnega, posebej če ste tudi v preteklosti radi sami posedeli v najljubši kavarni in srkali kavo. Če se potreba po samoti pojavi pogosto, pa verjetno še niste pripravljeni na toliko druženja. Delajte raje majhne korake, ni potrebe po hitenju in obiskovanju zabav vsak konec tedna.

Zelo ste izčrpani

Pa ne od fizične aktivnosti, ampak po takšnih in drugačnih druženjih, na katerih se imate sicer lepo, a domov pridete nekako prazni. Potrebujete nekaj časa samo zase – karkoli želite početi, bi to najraje delali sami.

Misli vam begajo

Težko z mislimi ostanete samo pri eni stvari, pa naj bo to na pikniku ali v družbi? Prav tako se težko odločite že o najmanjših stvareh, velike odločitve pa vam povzročijo zelo veliko stresa.

Slabše fizično počutje

”Družabni maček” lahko vpliva tudi na vaše fizično počutje. Pojavi se lahko glavobol, nekaj podobnega izgorelosti ali le čutite, da niste tako veseli kot običajno. Kot bi vas lovil nekakšen prehlad.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!