Znaki, ki kažejo, da bi morda potrebovali novo službo

Magazin 13. Mar 202212:15 > 12:45 0 komentarjev
pisarna
Profimedia

Kako se počutite v trenutni službi? Razmišljate, da bi poiskali kaj novega? Preverite, ali pri sebi opazite katerega od spodnjih znakov.

Bi rekli, da imate v svoji bližini na delovnem mestu koga, ki ima negativno energijo in vas druženje z njim utrudi? Skoraj zagotovo je tam vsaj ena takšna oseba. A to ni težava, če z njo nimate pretiranega stika. Morda vas moti kaj drugega in vedeti morate, da nikoli ne bo vse natanko tako, kot ste si zamislili. Včasih pa začne tudi telo sporočati, da je okolje preveč toksično.

Imate katerega od teh znakov?

POGOSTO DVOMITE O SEBI

Vsa negativna energija in stres, s katerima se soočate pri delu, načenjata vašo samozavest. Kar naenkrat niste več prepričani, ali sprejemate prave odločitve, ne zaupate svojim sposobnostim, imate potrebo, da vedno preverite svoje delo še pri kom drugem …

NE CENITE SE

In ne verjamete več vase, vsaj ne tako kot prej. Dvom (iz prejšnje točke) je povzročil, da se zdaj sprašujete tudi, kdo sploh ste, da bi nekdo poslušal ali celo upošteval vašo idejo, zakaj bi ravno vi izrazili svoje mnenje, ali si sploh zaslužite nagrado in podobno. To vas bo stalo povišice ali druge dobre priložnosti, ki je ne boste zgrabili zato, ker se ne cenite dovolj.

NISTE UTRUJENI, AMPAK POPOLNOMA IZČRPANI

Kadar ste utrujeni, lahko prosti čas preživite doma in poležavate, pa ste naslednji dan spet polni energije. Če ste izčrpani, pa ne pomaga niti kakovosten spanec ali zgodnejši odhod iz službe. To se lahko zgodi, če padete v luknjo stalnega dokazovanja sebe in svojega dela. Kmalu boste delali dlje, prinašali naloge domov, že zjutraj pred službo pregledovali elektronsko pošto, se oglašali na klice tudi zvečer … In hitro postali izčrpani.

SPREMEMBE V ZDRAVJU

Služba je lahko tudi glavni krivec za poslabšanje zdravja, če ne najdete drugih virov, ki bi povzročali probleme. Lahko se poslabša že obstoječa zdravstvena težava ali začnete opažati težave, ki jih prej niste imeli, npr. pogosti glavoboli, visok pritisk, utrujenost, težave s prebavo, strah pred začetkom novega tedna, poslabšanje počutja, ko pomislite na delo, in podobno.

NEGATIVEN TOK MISLI

Ste kdaj opazili, da v službi izgubite optimizem, vidite samo težave in nikoli rešitev ter se nasploh počutite slabše kot doma? Morda ste se ujeli v negativen tok misli in menite, da si službe pravzaprav ne zaslužite, da ne boste nikoli uspešni kljub vsem dosežkom, da morate vedno dati prednost sodelavcem … Če vam na drugih področjih negativne misli ne povzročajo težav, potem verjetno potrebujete novo službo.