Znani zvezdniki, ki so bili nekoč čistilci

Magazin 31. Mar 202316:15
Jennifer Aniston
Profimedia

Ko razmišljamo o slavnih, pomislimo na blišč in glamur, toda kar nekaj zvezdnikov se je pred slavo in uspehom ukvarjalo s čiščenjem.

Jennifer Aniston je morda najbolj znana kot Rachel Green, ena od šestih likov televizijske serije Prijatelji. Oddaja, ki je obsegala 10 sezon, ki so bile predvajane od septembra 1994 do maja 2004, je Jennifer izstrelila med svetovne superzvezdnice. Preden pa je postala velika televizijska in filmska zvezda, je delala v telefonski prodaji. Kot otrok je čistila tudi stranišča, da je zaslužila denar.

Preden je Sean Connery postal James Bond, je opravljal veliko ”čudnih” del. Bil je mlekar v Edinburgu pa tudi reševalec. Njegova mati je bila čistilka, česar se je lotil še sam. Vendar je bilo njegovo delo tudi malce grozljivo, nekoč je v intervjuju povedal, da je čistil krste.

Jim Carrey je imel finančne težave že zgodaj v življenju. Z bratom Johnom sta po šoli delala kot hišnika. Delala sta tudi kot varnostnika v tovarni gum, kjer je delal njun oče. Carrey je v isti tovarni tudi pometal tla. Sčasoma so njegovega očeta odpustili in moral je pustiti šolo pri 16 letih. Takrat je začel igrati komedijo, medtem ko je še vedno delal kot varnostnik in hišnik.

Stephen King je avtor svetovnih uspešnic, čigar dela so bila adaptirana v filme, teve serije in celo stripe. Pogosto ga imenujejo kralj grozljivk, zahvaljujoč široki priljubljenosti njegovih grozljivk, kot so Carrie, The Shining in It (po vseh so bili posneti filmi). Preden pa je postal pisatelj, je King v zgodnjih letih delal kot hišnik na srednji šoli. Oboževalci se lahko tej nalogi zahvalijo za številne klasike grozljivk; po Kingovih besedah ​​je med službo hišnika dobil veliko idej za zgodbe.

Komik, televizijski voditelj in radijski voditelj Steve Harvey je opravil vrsto služb, preden se je njegova kariera v šovbiznisu razmahnila. Harvey je odraščal v Clevelandu in delal kot raznašalec časopisov, trgovec z živili in delavec v tovarni Ford. Pri 26 letih je vodil tudi skromno podjetje za čiščenje preprog. Končno mu je uspelo, potem ko je pri 28 letih nehal prodajati zavarovanja in zmagal na amaterskem večeru v komičarskem klubu.

Ashton Kutcher je igralec, producent in podjetnik. Je tudi tvegani kapitalist, ki je od leta 2017 investiral že v pet zagonskih podjetij. Preden pa je postal vse to, je delal v tovarni PepsiCo/Quaker Oats kot čistilec. Natančneje, delal je v nočni izmeni in pometal odpadke s proizvodnega prostora. Po njegovih besedah je to delo opravljal, da bi se preživljal na fakulteti.

Jon Bon Jovi, rojen kot John Francis Bongiovi Jr., je zgodaj začel svojo glasbeno kariero. Igral je klavir in kitaro v svoji najstniški skupini, skupaj so igrali v klubih in na lokalnih koncertih kot predskupina. Preden so ga dokončno odkrili, pa je rokzvezda delal kot čistilec in pometal tla v snemalnem studiu svojega bratranca.

Ko se je Sylvester Stallone prvič preselil v New York City, ni takoj začel kariere akcijske zvezde, temveč je opravljal priložnostna dela. To je vključevalo tudi delo čistilca v živalskem vrtu Central Park Zoo, kjer je skrbel za čiščenje levjih kletk. Vsekakor je to skromen začetek, ki je utrdil akcijsko legendo.

Nagrajeni igralec Matthew McConaughey je nekaj časa preživel v Avstraliji kot študent na izmenjavi. Tam je služil s čiščenjem kokošnjakov in pomivanjem posode. To sploh ni presenetljivo, če upoštevamo, da je igralec ena najbolj prizemljenih osebnosti v Hollywoodu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.