Zvezdnice dokazujejo, da je tudi flanelasta srajca lahko nadvse moden kos

Magazin 08. Maj 202209:30
flanelasta srajca
Profimedia

Srajca iz flanela je eden od tistih kosov oblačil, ki jih nimamo za najbolj modne, saj jo povezujemo z delom na prostem, kjer sta bolj kot estetika pomembna udobje in funkcionalnost. Pa jo lahko kombiniramo tako, da dobro deluje tudi v bolj modnem okolju? Zvezdnice menijo, da z lahkoto!

Flanel je mehka tkanina različne finosti in je bil prvotno izdelan iz mikane volne ali preje, danes pa je pogosto izdelan iz volne, bombaža ali sintetičnih vlaken. Običajno se uporablja za izdelavo tartan oblačil, odej, posteljnine in oblačil za spanje, zelo popularen pa je tudi v obliki srajc. Izraz “srajca iz flanela” se pogosto napačno uporablja za katerokoli srajco s karirastim vzorcem, saj je flanel izključno izraz za tkanino, vse flanelaste srajce pa niso kariraste. Ker gre za izredno mehko in toplo tkanino, so flanelaste srajce še zlasti priljubljene kot delovno oblačilo za različne vrste del na prostem (na primer gozdarjenje) ter kot pohodniška oblačila.

Zadnja leta pa je to udobno oblačilo vse bolj priljubljeno tudi med modnimi navdušenci, saj jo lahko nosimo na raznolike načine in lahko deluje tako kot glavni kos kot osnova videza ali kot vrhnje oblačilo. Popularnost flanelaste srajce se je zelo razširila tudi v hip hop kulturi, sicer pa lahko v pravi kombinaciji deluje tudi rokersko ali pa hipstersko. Hailey Bieber je za svoj videz navdih črpala v hip hopu in izbrala “preveliko” flanelasto srajco, ki jo je dopolnila s kratkim oprijetim topom in ležerno trenerko.

flanelasta srajca
Profimedia

Flanelasta srajca odlično deluje kot vrhnji kos oblačila in je dobra alternativa športni ali džins jakni. Taylor Swift jo je oblekla ob kavbojkah in preprosti beli majici.

flanelasta srajca
Profimedia

Da lahko s flanelasto srajco ustvarimo rokerski videz, dokazuje Rumer Willis. Ta je srajco zavezala okoli pasu in verjamemo, da ji bo prišla prav pozneje v dnevu, ko se temperature nekoliko spustijo.

flanelasta srajca
Profimedia

Podeželje je gotovo okolje, v katerem se srajca iz flanela zelo dobro počuti. Igralka Blanca Blanco je srajco spredaj zavezala, kar je bil zadnje sezone gotovo eden od trendov, ter jo kombinirala s kratkimi hlačami iz džinsa.

flanelasta srajca
Profimedia

Še en videz Hailey Bieber, ki si zasluži pozornost. Odličen ulični videz je ustvarila z flanelasto srajco, ki jo je oblekla pod brezrokavnik iz džinsa ter ji dodala še gležnjarje z visoko peto, oprijete hlače in kapo.

flanelasta srajca
Profimedia

Flanelasta srajca je odlična izbira za pomladne dni. S tem se strinja tudi Gwen Stefani, ki je oblekla srajco v rdečem karo vzorcu ter ji dodala rdečo šminko, kar celoten videz naredi veliko bolj prefinjen kot sicer.

flanelasta srajca
Profimedia

Še en videz, kjer srajca iz flanela odlično deluje namesto jakne ali plašča. Kanadska igralka Shay Mitchell jo je oblekla k sicer zelo športnemu videzu in s tem poskrbela za moden kontrast.

flanelasta srajca
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.