Zvezdnik filma Sam doma, Macaulay Culkin, praznuje 42. rojstni dan

Magazin 26. Avg 202211:30 0 komentarjev
macaulay culkin rojstni dan
Profimedia

Igralec Macaulay Culkin 26. avgusta praznuje 42. rojstni dan. Občinstvu se je najbolj vtisnil v spomin kot glavni zvezdnik kultnih filmov Sam doma, igral pa je tudi v filmih Moja prva ljubezen in Posel z očetom.

Macaulay Carson Culkin se je rodil 26. avgusta 1980 v New Yorku Christopherju Corneliusu “Kit” Culkinu, nekdanjemu odrskemu igralcu, in Patricii Brentrup, prometni kontrolorki iz Severne Dakote. Paru se je skupno rodilo sedem otrok, Macaulayjeva teta po očetovi strani pa je prav tako igralka Bonnie Bedelia. Culkin je delno irskega raodu, v njegovem zgodnjem otroštvu je družina živela skupaj v majhnem stanovanju v soseski Yorkville na Manhattnu in imela precejšnje  finančne težave. Culkin je začel igrati že pri štirih letih. Njegove zgodnje vloge so vključevale odrsko produkcijo Bachovih dojenčkov v newyorški filharmoniji. V osemdesetih letih se je že redno pojavljal v vlogah na odru, televiziji in v filmih. Nastopil je v televizijskem filmu The Midnight Hour in se leta 1988 pojavil v epizodi priljubljene akcijske televizijske serije The Equalizer.

macaulay culkin rojstni dan
Profimedia

Culkin je v filmu debitiral kot Cy Blue Black v drami Rocket Gibraltar. Igral je vlogo Billyja Livingstona v romantični komediji See You in the Morning, v kateri so igrali še Jeff Bridges, Alice Krige, Farrah Fawcett in Drew Barrymore. Zares pa je zaslovel z glavno vlogo Kevina McCallisterja v uspešnici komedije Sam doma leta 1990. Za svoj nastop je bil Culkin nominiran za zlati globus ter prejel nagrado American Comedy in Young Artist Award. Še danes gre za enega najbolj kultnih božičnih filmov, ki je Culkinu sicer prinesel ogromno priložnosti, a je zaradi zgodnje slave tudi hitro zabredel v psihične težave.

macaulay culkin rojstni dan
Profimedia

V letih po filmu Sam doma je kot otroški zvezdnik nanizal številne zelo uspešne projekte, med katerimi so bili tudi filmi Moja punca, Sam doma 2 (za katerega je dobil kar 4,5 milijona dolarjev honorarja), The Good Son in Richie Rich. Po slednjem se je Culkin naveličal igranja in upokojil v želji po normalnem življenju ter začel šolanje na zasebni srednji šoli na Manhattnu. V intervjujih je Culkin priznal, da je bil njegov oče v otroštvu krut in nasilen. Rekel je, da je čutil, da je njegov oče ljubosumen, ker je sam v vsem, kar je poskušal narediti v življenju, blestel, še preden je bil star 10 let. Njegovi starši niso bili nikoli poročeni, razšla sta se, ko je bil Culkin najstnik. Da bi jima preprečil nadzor nad skrbniškim skladom, ki naj bi bil vreden od 15 do 20 milijonov dolarjev, jih je odstranil iz skrbniškega sklada in raje našel izvršitelja.

macaulay culkin rojstni dan
profimedia

V intervjuju za Larry King Live je dejal, da ne želi razkriti vseh vidikov svojega osebnega življenja, čeprav je razpravljal o svojem življenju kot otroški igralec, konfliktu v svojem družinskem življenju, vključno z odtujenostjo od očeta, in kako se je upokojil pri 14 letih, bolj skrivnosten je bil, kar zadeva ljubezensko življenje. Culkin se je poročil z igralko Rachel Miner, ko sta bila oba stara le 18 let, vendar sta se ločila leta 2002. Po tem je začel hoditi z igralko Milo Kunis, s katero sta prijateljevala na daljavo. Od oktobra 2017 je Culkin v razmerju s soigralko iz serije Changeland Brendo Song, ki mu je lani rodila sina. Avgusta 2020, na svoj 40. rojstni dan, je Culkin tvitnil: “Hej, fantje, se želite počutiti stare? Star sem 40. Ni za kaj.” Tvit je postal deveti najbolj všečkan tvit vseh časov.

macaulay culkin rojstni dan
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.