Zvezdnik John Travolta plesal na Račke, nato prepovedal predvajanje posnetka

Magazin 09. Feb 202409:33 2 komentarja
John Travolta na Sanremu
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški igralec John Travolta je bil v sredo gost glasbenega festivala Sanremo. V nekem trenutku je skupaj z voditelji zaplesal na pesem Račke, ker pa očitno s svojim plesom ni bil zadovoljen, je italijanski nacionalni radioteleviziji (RAI), ki tekmovanje organizira, zavrnil dovoljenje za ponovno predvajanje posnetkov bizarnega plesa. Organizatorji festivala so trenutek opisali kot enega ''najbolj grozljivih gagov v zgodovini televizije".

V Italiji se je v torek začel sloviti glasbeni festival Sanremo, ki se bo zaključil v soboto. Potem ko je kot gost presenečenja v torek nastopil nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki je na oder prišel v edinstvenem slogu, in sicer ob spremljavi pesmi Lepe Brene – Luda za tobom, je bil v sredo gost ameriški igralec John Travolta, ki je znan predvsem po filmskem muzikalu Briljantina iz leta 1978, v katerem je igral protagonista Dannyja Zuka, in po filmu Šund režiserja Quentina Tarantina, ki je izšel leta 1994.

Voditelji so igralca prosili, naj poustvari nekaj svojih najbolj kultnih gibov, zlasti iz prizora iz filma Šund, nato pa so ga povabili, naj se sprehodi med občinstvom ob skladbi skupine Bee Gees. Namesto da bi se Travolta vrnil na oder, so ga odpeljali iz gledališča Ariston, kjer poteka festival.

Tam so ga nato naučili plesati “Il Ballo Del Qua Qua” (Račke), otroško pesem o plešočih račkah. Travolta ni bil videti, kot da se ravno zabava. Nato je celo odvrgel klobuk, podoben oranžnemu kljunu, ki so mu ga dali za nastop, in zdel se je nekoliko izgubljen. Kljub temu se je vestno lotil naloge in se naučil gibov ter nerodno zaplesal na račjo melodijo, kar je gledalce spravilo v smeh, poroča Euronews.

Trenutek, ki bi moral biti predvsem sproščene in zabavne narave, je očitno igralca pustil osramočenega, saj italijanski nacionalni televiziji (RAI) ni dal dovoljenja za ponovno predvajanje posnetkov bizarnega plesa, prav tako je bil posnetek odstranjen z vseh uradnih kanalov RAI. Kljub temu pa se ti širijo po družbenih omrežjih.

Organizatorji festivala so njegov nastop opisali kot enega “najbolj grozljivih gagov v zgodovini televizije”, italijanski voditelj Amadeus s pravim imenom Amedeo Umberto Rita Sebastiani pa je na četrtkovi novinarski konferenci dejal, da je igralec vedel za vse, kar se bo odvilo, “in da se je vnaprej strinjal z vsem”. Kljub temu pa je priznal, da zvezdnik res ni bil videti navdušen in da se predstava ni povsem posrečila, še piše Euronews.

Travolta dogodka (še) ni komentiral.

Na festivalu Sanremo izberejo najlepšo italijansko popevko, ki nato zastopa državo na tekmovanju za Pesem Evrovizije. Letos se za zmago na petdnevnem festivalu poteguje 30 izvajalcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje