Zvezdnik razkril 4 znake, ki so privedli do njegove diagnoze sladkorne bolezni

Magazin 21. Nov 202212:15
Nick Jonas
Profimedia

Nedavno je bil svetovni dan sladkorne bolezni, in to je Nicka Jonasa tudi spodbudilo, da je odkrito spregovoril o svoji diagnozi.

To je storil kar tako, da je na Instagramu objavil video o tem, kako je izvedel, da ima sladkorno bolezen tipa 1. Ko se je v ozadju predvajal Survivorjev Eye of the Tiger, je Nick Jonas v videoposnetku ponudil 4 ključne indikatorje, ki so vodili do njegove diagnoze pri 13 letih: izguba teže, pretirana žeja, pogosto uriniranje in razdražljivost.

Sladkorno bolezen tipa 1 pomeni, da telo proizvaja zelo malo ali nič inzulina, zato so potrebna zdravila. Lansko leto je zvezdnik za People spregovoril o tem, kako je eden od njegovih starejših bratov prvič ugotovil, da pije nenasitno količino sladkih gaziranih pijač in da je shujšal. “Ko so mi postavili diagnozo, je trajalo kar nekaj časa, da sem ugotovil, kako šteti ogljikove hidrate za pravilno odmerjanje insulina in katere stvari bi vplivale name na različne načine.”

Obvladovanje sladkorne bolezni je bila stalna učna izkušnja za pevca, ki pravi, da ima zdaj po 17 letih “dokaj dober prijem”. Toda lani je priznal, da si želi, da bi imel nekoga, po katerem bi se zgledoval, ko so mu bolezen diagnosticirali v tako mladih letih, in zdaj želi biti vzornik nekomu drugemu: “To je moj fokus. Ko so mi prvič postavili diagnozo, sem sedel v bolnišnici in bil na smrt prestrašen, medtem ko sem se učil, kako obvladovati to novo stvar, s katero sem imel opravka,” se je spominjal Nick. “Bilo bi čudovito imeti nekoga, ki bi mi takrat dejal: Ne smeš pustiti, da bolezen prevzame tvoje življenje.”

Glasbenik je dejal, da je njegovo poslanstvo pomagati drugim, da ostanejo opogumljeni, medtem ko krmarijo z boleznijo. Podporo najde pri ženi Priyanki Chopra in družini, v veliko oporo sta mu brata in člana bedna, Joe in Kevin Jonas.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.