Zvezdnik razkril, da je kot najstnik trpel za Bellovo paralizo

Magazin 05. Feb 202312:30
George Clooney
Profimedia

Igralec George Clooney je spregovoril o zdravstveni preizkušnji, s katero se je spopadal v najstniških letih.

Med nastopom v epizodi ob 20. obletnici oddaje Jimmy Kimmel Live! je 61-letni igralec z voditeljem Jimmyjem Kimmelom med drugim razpravljal o tem, kako so mu v mladosti diagnosticirali Bellovo paralizo. Na to bolezen iz najstniških let se je spomnil, ko je voditelj oddaje delil niz fotografij zvezdnika kot najstnika.

“George, slučajno imamo nekaj tvojih fotografij iz časa malo pred srednjo šolo,” je rekel Kimmel in delil prvo fotografijo Clooneyja. “Želim poudariti, da me je mama ostrigla,” je dejal igralec v odgovor, preden je Kimmel nato izvlekel še eno njegovo nekaj let starejšo sliko, na kateri ga je bilo videti z rahlo poševnim nasmehom. Toda preden se je Kimmel lahko norčeval iz Clooneyjevega videza, mu je ta dejal: “Počakaj, rad bi nekaj izpostavil, ker se boš smejal, se boš pošalil. Imam Bellovo paralizo, polovico obraza imam paralizirano.”

“Poglej to,” je dodal Clooney, ko je z roko zakril polovico obraza na fotografiji. “Na drugi strani je popolnoma drugačen obraz. Zdaj pa se pošali. Daj no, smešni človek. Daj no, naj ti pokažem svoj žalostni obraz.”

George Clooney
Profimedia

Voditelj se seveda ni pošalil, je pa vzdušje v studiu postalo kar malce turobno, vendar se je razpoloženje takoj popravilo, ko je Jimmy dejal, da bodo nazdravili.

Po podatkih Mayo Clinic je Bellova paraliza začasno stanje, ki povzroči nenadno oslabelost mišic na eni strani obraza. Običajno se izboljša v nekaj tednih. Natančen vzrok stanja ni znan in le redko se pojavi več kot enkrat v življenju osebe.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.