Zvezdniki, ki imajo nadpovprečen IQ: med njimi tudi “Mr. Bean” in “Rocky”

Magazin 14. Jun 202418:32 8 komentarjev
Kate Beckinsale
Foto: PROFIMEDIA

Večinoma smo jih vajeni gledati v vlogah, kjer njihov intelekt ne pride do izraza. A nekateri najbolj znani zvezdniki se ponašajo z inteligenčnim količnikom, ki močno presega povprečje.

Četudi zvezdniki na velikih platnih ali nogometnih igriščih nimajo priložnosti pokazati svojega intelekta, pa to nikakor ne pomeni, da niso bistri. Še več, nekateri zvezdniki se ponašajo z nadpovprečnim inteligenčnim količnikom. To pomeni, da so vešči spretnosti, kot so razsojanje, logika in reševanje problemov.

Mnogi so, preden so zasloveli, študirali na katerih od najprestižnejših univerz na svetu.

To so nekateri zvezdniki, katerih IQ močno presega povprečje, ki se giblje med 85 in 115.

Matt Damon: IQ 160

Matt Damon
Foto: PROFIMEDIA

Damon je študiral angleško književnost na Harvardu, vendar se je proti koncu študija odločil zapustiti univerzo in se posvetiti igralstvu, piše spletna stran Bright Side.

Quentin Tarantino: IQ 160

Quentin Tarantino
Foto: PROFIMEDIA

Z enakim IQ-jem kot Matt Damon se ponaša tudi sloviti režiser Quentin Tarantino. Kljub svoji inteligenci je opustil srednjo šolo, ker je bil po njegovih besedah ​​edini pouk, ki ga je imel rad, zgodovina, ker ga je spominjala na filme.

Kate Beckinsale: IQ 152

Kate Beckinsale
Foto: PROFIMEDIA

Angleška igralka je, preden je začela igrati, na univerzi Oxford študirala sodobne jezike. Razkrila je, da je kot mlajša opravila test inteligenčnega kvocienta in dosegla rezultat 152. A kot je ugotovila, ji to v svetu slave ni veliko pomagalo.

Sylvester Stallone: IQ 160

Sylvester Stallone
Foto: PROFIMEDIA

Akcijski zvezdnik naj bi imel IQ 160, kar pomeni, da spada med 0,1 odstotka prebivalstva z vrhunsko sposobnostjo logičnega sklepanja, hitrega razmišljanja in hitrih reakcij. Enak IQ pripisujejo znanstveniku Albertu Einsteinu.

Ashton Kutcher: IQ 160

Ashton Kutcher
Foto: PROFIMEDIA

Večina likov, ki jih je ameriški igralec odigral, sicer ni blestela v inteligenci, a ima v resničnem življenju Kutcher IQ 160. Poleg igralske kariere se je Kutcher ukvarjal tudi s humanitarnim delom in vlagal tudi v tehnološka start-up podjetja, preden so postala uspešna, denimo Uber in Spotify.

Marilyn Monroe: IQ 165

Marilyn Monroe
Foto: PROFIMEDIA

Po več virih naj bi imela legendarna igralka IQ 165, kar jo postavlja celo nad Einsteina. Čeprav ni imela formalne izobrazbe, je uspeh, ki ga je dosegla v karieri, nesporen.

Gerard Pique: IQ 170

Gerard Pique
Foto: PROFIMEDIA

Nogometaš je študiral poslovno ekonomijo na univerzi v Barceloni v Španiji. Pique, ki je eden od le štirih nogometašev, ki so dvakrat osvojili ligo prvakov, ima po poročanju City Magazine ​​IQ 170.

Rowan Atkinson: IQ 178

Rowan Atkinson
Foto: PROFIMEDIA

Čeprav je njegova najbolj znana vloga Mr. Beana popolno nasprotje temu, pa je igralec Rowan Atkinson izjemno inteligenten. Študiral je elektrotehniko in elektroniko na Univerzi v Newcastlu ter magistriral iz elektrotehnike na Queens kolidžu v Oxfordu.

Atkinson ima IQ 178, kar je skoraj enako kot Leonardo da Vinci, za katerega se ocenjuje, da je imel IQ 180.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje