Zvezdniki, ki so sprejeli odločitev, da ne bodo imeli otrok

Magazin 22. Mar 202318:00
Oprah Winfrey
Profimedia

''Mislite, da želim imeti otroke v takem svetu?'' se je v enem izmed intervjujev spraševal igralec Leonardo DiCaprio.

Medtem ko družbena omrežja in rumene medije polnijo novice o naraščaju zvezdniških parov, smo našli tudi nekaj takih, ki so sprejeli odločitev, da potomcev ne bodo imeli.

Miley Cyrus

”Samo jemljemo in jemljemo in pričakujemo, da bo naš planet še vnaprej proizvajal. Izčrpan je. Ne more proizvajati. Ustvarjamo usrani planet in tega nočem predati svojemu otroku. Dokler ne čutim, da bo moj otrok živel na zemlji z ribami v vodi, ne bom na svet pomagala osebi, ki se bo morala ukvarjati s tem,” je v intervjuju za Elle leta 2019 dejala Miley Cyrus in ob tem izpostavila pogost razlog, zaradi katerega se zvezdniki ne odločajo za naraščaj – odnos do planeta zemlja.

Kim Cattrall

”Poskušam ne poslušati tega, kar bi morali ali bi lahko, in poskušam preseči pričakovanja, pritisk vrstnikov … Verjamem, da so vsi odgovori na koncu v nas. Ko sem si odgovorila na vprašanja o otrocih, sem spoznala, da toliko pritiska, ki sem ga čutila, izvira iz zunanjih virov, in vedela sem, da nisem pripravljena na materinstvo,” je v pogovoru za revijo O že leta 2003 dejala zvezdnica serije Seks v mestu Kim Cattrall.

Jennifer Aniston

”Ne maram pritiska, ki ga ljudje izvajajo name, na ženske – da si se izneverila kot ženska, ker nisi rodila. Ne zdi se mi pošteno. Morda ne boš imela biološkega otroka, vendar to ne pomeni, da nimaš materinskega čuta. Tu so še psi, prijatelji, otroci prijateljev. To se nenehno govori o meni: da sem bila tako usmerjena v kariero in osredotočena nase, da nočem biti mati in kako sebično je to,” je o zlobnih govoricah povedala igralka Jennifer Aniston leta 2014, lani je prišlo v javnost, da si je dlje časa prizadevala zanositi, zato so bila omenjena namigovanja zanjo še bolj boleča.

Betty White

”Ne, nikoli mi ni bilo žal. Tako kompulzivna sem pač. Vem, da če bi kdaj zanosila, bi se temu povsem posvetila. Vendar se za otroke nisem odločila, ker sem osredotočena na kariero in mislim, da ne bi zmogla obojega,” je o materinstvu povedala pokojna igralska ikona Betty White.

Leonardo DiCaprio

Tudi Leonadro DiCaprio ima, kar se potomstva tiče, okoljske pomisleke. ”Mislite, da želim imeti otroke v takem svetu? Če se zgodi, se zgodi. Raje se ne bi spuščal v podrobnosti o tem, ker bi si moje besede nekdo lahko napačno interpretiral,” je v pogovoru za Rolling Stone dejal hollywoodski igralec.

Keanu Reeves

”Prepozno je. Konec je … imam 52 let. Ne bom imel otrok,” je za revijo Esquire leta 2017 zatrdil zvezdnik filma Matrica.

Helen Mirren

”To ni bila moja usoda. Ves čas sem mislila, da bo, čakala sem, da se bo zgodilo, a se nikoli ni zgodilo, in ni me zanimalo, kaj si ljudje mislijo,” je o pričakovanjih drugih dejala z oskarjem nagrajena igralka v intervjuju za Vogue.

Oprah Winfrey

”Če bi imela otroke, bi me otroci sovražili. Končali bi v podobni oddaji, kot je moja, in govorili o meni; ker bi nekaj v mojem življenju moralo trpeti in verjetno bi bili to oni,” je za Hollywood Reporter o svojih prioritetah povedala slovita Oprah.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.