21-letnik z nožem grozil partnerki, 25-letnik nasilen do partnerke in otroka

Črna kronika 20. Jun 202308:49 0 komentarjev
nasilje nad ženskami
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Zaradi nasilja v družini so posredovali tako brežiški kot krški policisti. Zadnji so pridržali 21-letnega osumljenca in mu zasegli nož, s katerim je grozil žrtvi. Brežiški policisti pa so 25-letniku izrekli prepoved približevanja zakonski partnerki in njunemu otroku.

Policisti PP Krško so včeraj dopoldne posredovali zaradi nasilja v družini. 21-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in zasegli nož, s katerim je grozil žrtvi. Zasegli so tudi ovoja z manjšo količino prepovedane droge.

Policisti so ugotovili, da osumljenec že dlje časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko, ji grozi in jo poskuša pregnati iz skupnega bivališča. Izrekli so mu prepoved približevanja, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazenski ovadbi zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe, saj je nasilje izvajal ob prisotnosti otroka.

Zaradi nasilja v družini so posredovali tudi brežiški policisti. Zaradi suma, da bo ogrozil življenje zakonske partnerke in njunega otroka, so 25-letniku izrekli prepoved približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!