24-letni Kosovec partnerico silil v prostitucijo in bil do nje nasilen

Črna kronika 30. Maj 202311:17 3 komentarji
Policijsko vozilo
Fotografija je simbolična. (Foto: POLICIJA)

Koprski kriminalisti so obravnavali 24-letnega državljana Kosova, ki je osumljen, da je 22-letno zunajzakonsko partnerico, državljanko Ukrajine, spodbujal k prostituciji, ji povzročil lahke telesne poškodbe ter z njo drugače boleče in ponižujoče ravnal. Za osumljenca je preiskovalni sodnik v Kopru odredil pripor.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije s Policijske uprave (PU) Koper so minuli teden, v noči s 25. na 26. maj, obravnavali kazniva dejanja zlorabe prostitucije, povzročitve lahkih telesnih poškodb in nasilja v družini.

Ugotovljeno je bilo, da je 24-letni državljan Kosova od 9. januarja letos do konca februarja z grožnjo in preslepitvijo glede vračila navideznega dolga izkoriščal oškodovanko, 22-letno državljanko Ukrajine, ki jo je spodbujal k prostituciji. Ukrajinka je bila tudi njegova zunajzakonska partnerica.

Oškodovanki je povzročil tudi lahke telesne poškodbe, ko jo je v hotelski sobi hotela v Portorožu večkrat udaril in brcnil. Tako je osumljen tudi povzročitve nasilja v družini.

V petek, 26. maja, so na naslovu osumljenega 24-letnika v Ljubljani opravili tudi hišno preiskavo, v kateri so kriminalisti zasegli več elektronskih naprav in nekaj listinske dokumentacije. Osumljeni je bil priveden pred preiskovalnega sodnika v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor, so še sporočili s PU Koper.

V Sloveniji je za kaznivo dejanje zlorabe prostitucije zagrožena zaporna kazen od treh mesecev do petih let. Za povzročitev lahkih telesnih poškodb preti denarna kazen ali zapor do enega leta. Za povzročitelja nasilja v družini pa sodišče lahko odredi do pet let zaporne kazni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje