40-letnik vozil pod vplivom alkohola, sodišče mu je naložilo visoko kazen

Črna kronika 22. Avg 202315:19 1 komentar
test alkohola
Policijska uprava Murska Sobota

V ponedeljek dopoldne so murskosoboški policisti na avtocesti v bližini naselja Grabonoš ustavili 40-letnega državljana Hrvaške. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, danes pa je bil priveden na okrajno sodišče v Ljutomeru. Sodišče je vozniku izreklo 1.720 evrov globe in 18 kazenskih točk. Policija ob tem ponovno poziva voznike, da vozite trezni.

V ponedeljek nekaj po 10. uri so policisti postaje prometne policije Murska Sobota na avtocesti v bližini naselja Grabonoš zaradi nezanesljive vožnje ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Na bližnjem avtocestnem počivališču je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, danes pa je bil priveden v takojšni postopek na okrajno sodišče v Ljutomeru.

Sodišče je vozniku izreklo 1.720 evrov ter 18 kazenskih točk za prekršek, storjen z motornim vozilom, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. “Policisti ponovno pozivamo vse voznike, da vozite trezni. Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,” so dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje