62-letni moški, ki je streljal na policista v Šmarjeti, umrl v bolnišnici

Hrvaška policija
Fotografija je simbolična. (Vir: PROFIMEDIA)

62-letnik, ki je v začetku julija v naselju Šmarjeta v občini Šmarješke Toplice streljal na policista in pobegnil s kraja ter ustrelil še sebe, je v soboto umrl v bolnišnici, so potrdili na novomeški policijski upravi.

Da je 62-letni moški umrl v bolnišnici, sta poročala Delo in Slovenske novice, informacijo pa so tudi za N1 potrdili na Policijski upravi Novo mesto.

Spomnimo, da je moški 6. julija popoldne v naselju Šmarjeta streljal na policistko in policista, ki sta opravljala kontrolo cestnega prometa. Med kontrolo sta ustavila 62-letnika, za katerega sta sumila, da vozi pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter, zato sta mu odvzela vozniško dovoljenje, voznik pa si je sam uredil prevoz domov.

Čez pol ure se je omenjeni voznik z avtomobilom vrnil na kraj, kjer sta policista še vedno opravljala kontrolo prometa. Stopil je iz vozila, z zadnjih sedežev vzel puško in začel streljati na policista. V streljanju je bila policistka ranjena v ramo, utrpela je površinske poškodbe. Policist ni bil ranjen. Storilec je nato s kraja pobegnil, čez nekaj deset minut pa so bili policisti obveščeni, da se je doma sam poškodoval s strelnim orožjem. Zaradi poškodb so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je v soboto, 22. julija, umrl.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.