Akrobat po padcu v ljubljanskem trampolinskem parku zaradi hudih poškodb umrl

Črna kronika 14. Nov 202216:24 > 20:20
Woop
Woop

Ljubljanski policisti so sporočili, da je oseba, ki se je v soboto med treningom v ljubljanskem trampolinskem parku huje poškodovala, v UKC Ljubljana zaradi hudih poškodb umrla. Kot je po nesreči potrdil direktor trampolinskega centra WOOP! Miran Razoršek, gre za polnoletnega profesionalnega akrobata in člana akrobatske skupine, ki je prostore vsakodnevno uporabljal za treninge.

Oseba, ki je v soboto med treningom v ljubljanskem trampolinskem parku padla med športne blazine in se ob padcu huje poškodovala, je zaradi hudih poškodb umrla, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Ljubljanski policisti so spomnili, da je bila oseba z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. “Policisti, ki po doslej zbranih informacijah znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo,” so še sporočili.

Po tragični nesreči je direktor trampolinskega centra WOOP! Miran Razoršek potrdil, da je bil v nesreči udeležen polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolin parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge. Akrobat je po njegovih besedah napačno pristal v gimnastični jami s penami, in sicer “med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in treningom akrobatskih elementov”.

Ob tem so bili sicer po njegovih zagotovilih izpolnjeni vsi pogoji za varno uporabo in preventivni ukrepi. Poškodovani je ob dogodku prejel takojšnjo pomoč zaposlenih, ki so ga nato tudi nemudoma predali ljubljanskim reševalcem, je povedal Razoršek.

Predstavniki trampolinskega centra sodelujejo s kriminalisti

Kot je zapisal v današnjem sporočilu za javnost, jih je novica o smrti akrobata izjemno pretresla, saj je bil ljub član njihove skupnosti. Njegovi družini je izrekel sožalje. Ob tem je pojasnil, da od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po doslej zbranih informacijah pa “ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju”.

Še enkrat je poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov. Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov, je dodal Razoršek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.