Policija podrobneje o petkovi družinski tragediji, storilka v priporu

Črna kronika 18. Apr 202207:58 > 09:48
policija, policijski trak
PROFIMEDIA

Ženi ubitega športnega novinarja Aleša Tihca je preiskovalni sodnik včeraj, po zaslišanju, ki je "trajalo pozno v noč", odredil pripor. Policisti so našli tudi orožje, s katerim naj bi zagrešila uboj, grozi ji od pet do 15 let zapora. Policija je sporočila še, da v preteklosti v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.

O petkovem dogodku, v katerem je umrl Aleš Tihec, športni novinar in prvi urednik Sportkluba Slovenija, je bil prvi obveščen Dispečerski center zdravstva Maribor. Sporočilo, da je bil v Brunšviku v občini Starše na Štajerskem z nožem poškodovan moški, so malo pred 15. uro prenesli mariborski policiji.

Kot zdaj sporoča policija, se je zločin zgodil le malo pred tem. Ugotovili so namreč, da je 47-letna osumljenka tistega dne okoli 14.45, med prepirom v kuhinji stanovanjske hiše, v predel prsnega koša zabodla svojega 48-letnega moža. Policijska patrulja iz Rač je ob prihodu v stanovanje poškodovanega našla na tleh hodnika, a ni več kazal znakov življenja. Kmalu zatem so na kraj prispeli tudi zdravnik in reševalci, ki pa kljub poskusom oživljanja poškodovanemu niso več mogli pomagati, zato je zdravnik potrdil njegovo smrt. Za pokojnega je dežurni preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo.

Predmet, s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje, so kriminalisti našli na kraju dejanja. Osumljenki so takoj odredili pridržanje, včeraj so jo nato privedli k preiskovalnemu sodniku. “Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor,” sporočajo z mariborske policijske uprave. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.

Policija sicer v preteklosti v tej družini ni posredovala.