Alkoholizirani voznik v okolici Šentjerneja grozil, da bo ubil policiste

Črna kronika 09. Avg 202212:08 > 12:23
Delite:
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Potem ko so policisti v okolici Šentjerneja ustavili alkoholiziranega 21-letnega voznika osebnega avtomobila, jim je ta grozil, da jih bo ubil in poškodoval policijsko vozilo. Med interveniranjem sta bila dva policista lažje poškodovana.

Policisti so v ponedeljek zvečer v okolici Šentjerneja ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ker je skušal pobegniti, so uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ves čas se je upiral, policistom grozil, da jih bo ubil, med prevozom pa poškodoval vozilo policije.

Med interveniranjem sta bila dva policista lažje poškodovana. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligrama alkohola, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Moški je napadel policiste že julija in enega brcnil, drugega pa ugriznil. Tudi takrat je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar