Aretirali devet žensk, ki naj bi kradle na Bledu in v Radovljici

Črna kronika 29. Nov 202110:46 > 12:14
Tatvina
PROFIMEDIA

Radovljiški kriminalisti so kazensko ovadili devet žensk, stare med 19 in 46 let, ki so na območju Bleda in Radovljice opravljale tatvine v šestih prodajalnah. Za vseh devet je bil odrejen pripor. Vse so slovenske državljanke. Za kaznivo dejanje se kaznuje z zaporom do petih let.

Radovljiški kriminalisti so preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete s prejšnjega torka in kazensko ovadili devet žensk. Vse so državljanke Slovenije. Vsem devetim je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor.

Osumljenke, stare med 19 in 46 let, so namreč na območju Bleda in Radovljice kradle v šestih prodajalnah. Delovale so kot organizirana združba. Ukradene izdelke so zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne. Prvič so jih pri dejanju v torek, 23. novembra, zalotili na Bledu, kasneje isti dan pa še v Radovljici, kjer so jih tudi prijeli. V prijetju je sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Vsem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim tudi vozila.

Med preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge izdelke v vrednosti nad 3.000 evrov. Večina stvari je bila že vrnjena trgovcem. Vse osumljenke so že bile obravnavane za tovrstna kazniva dejanja. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let, so sporočili s kranjske policijske uprave.