Avstrijska policija na avtocesti ustavila Slovenca, ki je prevažal orožje

Črna kronika 07. Nov 202314:48 3 komentarji
AVTODOM
Foto: PROFIMEDIA

Avstrijski policisti so na avstrijskem Koroškem ustavili avtodom slovenskega voznika, v katerem je bilo večje število avtomatskih pušk in granat. Voznik trdi, da o orožju ni vedel ničesar.

Avstrijska policija je oktobra na avtocesti pri kraju Weissenstein na avstrijskem Koroškem ustavila avtodom, v katerem je našla 30 avtomatskih pušk AK-47 in večje število granat, je danes sporočil tiskovni predstavnik tožilstva v Celovcu Markus Kitz. Voznik avtodoma je bil Slovenec, ki je trenutno v priporu in trdi, da o orožju ni vedel ničesar.

Voznik je policiji dejal, da o orožju ni vedel ničesar, imel naj bi le naročilo, naj avtodom pripelje v Nemčijo, je pojasnil Kitz. Preiskavo sicer vodi državni urad za zaščito ustave in boj proti terorizmu.

V Sloveniji medtem že poteka postopek proti osebam, ki naj bi naročile prevoz avtodoma v Nemčijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V luči tega je tožilstvo v Celovcu ponudilo, da preiskavo preda organom v Sloveniji, da bi se postopki lahko združili, še poroča APA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje