Bombni preplah v Zagrebu je bil lažen

Črna kronika 22. Apr 202215:36 > 20:12

Zaradi bombnega preplaha so morali v zagrebškem nakupovalnem centru evakuirati 2000 ljudi. Policisti, ki so pregledali stavbo, niso našli eksplozivnih naprav.

Z zagrebške policijske postaje so za hrvaške medije potrdili, da so dobili prijavo, da sta v nakupovalnem središču Arena postavljeni dve bombi. Zaradi morebitne nevarnosti so hrvaške oblasti evakuirale nakupovalno središče Arena.

Vodja odnosov z javnostmi nakupovalnega središča Arena center Sanja Vladović je dejala, da so anonimno sporočilo o dveh bombah prejeli prek elektronske pošte. Po njihovih ocenah je bilo v nakupovalnem središču v času bombnega preplaha približno 2000 ljudi.

Po besedah zagrebškega župana Tomislava Tomaševića eksplozivnih naprav za zdaj niso našli. “Če se ugotovi, da gre za lažno prijavo, od policije pričakujem, da tega norca, ki pleše po živcih meščanov Zagreba po potresu, pandemiji in padcu vojnega letala najdejo in kaznujejo, tako da se takšne stvari več ne dogajajo,” je dejal Tomašević.

Po informacijah N1 so nakupovalci obvestilo o bombnih preplahih prejeli v več jezikih. “Trenutno nikjer ne vidimo varnostnikov ali pristojnih služb. Lahko smo šli po avtomobile v garažo,” je opisal trenutke po evakuaciji bralec. Posredoval nam je tudi posnetek, na katerem se vidi, da so v garaži nastali zastoji.

Policisti, ki so pregledali trgovski center, niso našli eksplozivnih teles. “Policija nadaljuje z ugotavljanjem vseh okoliščin v zvezi z dogodkom,” so sporočili s PU Zagreb za hrvaško Hino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.