Brežiški policisti odkrili zasajeno konopljo in eksploziv

Črna kronika 27. Jul 202214:28 0 komentarjev
PU Novo mesto

Brežiški policisti so med preiskavo prirejenih prostorov počitniške hiše oz. bivališča 37-letnega osumljenca kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog odkrili nasad prepovedane konoplje. Med drugim so našli in zasegli več rastlin konoplje in tudi več prepovedanih petard in druge vrste eksploziva, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Med torkovo preiskavo, ki jo je odredilo sodišče, so našli in zasegli več do 1,8 metra visokih rastlin prepovedane konoplje, 20 kilogramov posušene konoplje, različno pakirano konopljino smolo, predmete za pakiranje in preprodajo ter opremo in pripomočke za gojenje.

Odkrili so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles ter nekaj več kot 60 tulcev, napolnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig.

Omenjenega osumljenca bodo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter s predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog kazensko ovadili. Ovadili ga bodo tudi zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Kriminalistične preiskave in analize zaseženih predmetov sicer še niso končali, so dodali.

Pri zasegu omenjenih predmetov so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti in bombni tehniki specialne enote Generalne policijske uprave, so še sporočili s policije.

PU Novo mesto
PU Novo mesto
Zaseženi posušeni vršički konoplje. (Foto: PU Novo mesto)
PU Novo mesto
PU Novo mesto

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!