Brutalni rop policiste prek Italije pripeljal do razkritja trgovine z ljudmi

Črna kronika 22. Dec 202317:33 0 komentarjev
Policijski avtomobil
Fotografija je simbolična (Foto: Denis Sadiković/N1)

Novogoriški kriminalisti so z italijanskimi kolegi preiskali letošnji brutalni rop in našli zamaskiranega moškega, ki je poleti oropal in fizično napadel kitajsko državljanko. Ker pa se je izkazalo, da je bila ženska tudi žrtev trgovine z ljudmi, so po hišnih preiskavah v Italiji prijeli tudi 63-letnico, ki jo sumijo storitve kaznivega dejanja trgovina z ljudmi.

Novogoriški kriminalisti so junija letos obravnavali brutalen rop, v katerem je bila žrtev kitajska državljanka. Zamaskiran storilec je od nje zahteval gotovino in ji grozil z nevarnim predmetom. Ženska mu je izročila več sto evrov, zamaskirani moški pa se je nad njo fizično znesel, zaradi česar je morala ženska v bolnišnico.

V nadaljevanju preiskave se je po besedah novogoriških policistov izkazalo, da je bila kitajska državljanka tudi žrtev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

Skupaj z italijanskimi policisti iz sosednje Gorice ter orožniki in pravosodjem iz Lombardije so septembra v Italiji opravili dve hišni in eno osebno preiskavo, med katerimi so zasegli dokazni material. Istočasno so tudi v Sloveniji na Goriškem potekale hišne preiskave, kjer so kriminalisti prav tako zasegli dodatne dokaze, ki so podkrepili sum kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, so sporočili s PU Nova Gorica.

V sklopu obsežne in zahtevne kriminalistične preiskave so novogoriški kriminalisti 2. decembra, aretirali 63-letno državljanko Kitajske in jo dan kasneje s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja trgovina z ljudmi privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Ta je zoper osumljenko odredila pripor.

Kriminalisti so zaradi omenjenega ropa ovadili tudi 38-letnega slovenskega državljana, ki je v priporu zaradi suma več ropov na območju Italije. Kazensko ovadbo so zato zoper njega podali po redni poti, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!