Celjana mariborsko podjetje ogoljufala za 85 tisoč evrov

Črna kronika 23. Feb 202408:23 0 komentarjev
Policija
Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO

Mariborski kriminalisti so prijeli Celjana, ki sta z lažnimi in zlorabljenimi podatki mariborsko podjetje, ki se ukvarja s prodajo pnevmatik, ogoljufala za 85.000 evrov. Eden od njiju je specialni povratnik.

Mariborski kriminalisti so v sredo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru s kazensko ovadbo privedli 23-letnega moškega z območja Celja. Ta je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Moški je utemeljeno osumljen, da je med 31. januarjem in 19. februarjem letos storil osem kaznivih dejanj goljufij in en poskus goljufije. S kaznivimi dejanji si je pridobil za 85.000 evrov protipravne premoženjske koristi, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Osumljeni moški je kazniva dejanja izvajal tako, da je zavedel oškodovano gospodarsko družbo, ki se na območju mesta Maribor ukvarja s prodajo pnevmatik. Družba mu je tako v devetih primerih izročila avtomobilske pnevmatike, ki pa jih ni plačal. 23-letnik je pnevmatike po spletu naročal v imenu različnih in dejanskih pravnih oseb, katerih imena je zlorabil, plačila pa je prikazoval z lažnimi oziroma ponarejenimi potrdili o spletnem bančnem plačilu, z namišljenimi in neobstoječimi transakcijskimi računi. Slednje sta v zadnjem primeru goljufije posumila zaposlena oškodovane gospodarske družbe, ki sta o tem obvestila policijo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu, so pojasnili na PU Maribor.

23-letnik specialni povratnik

Pri izvedbi omenjenega kaznivega dejanja so policisti identificirali tudi osumljenčevega sostorilca, 27-letnega moškega, prav tako iz okolice Celja. Tudi zoper njega so policisti podali kazensko ovadbo. Policisti so sporočili še, da gre pri 23-letnem osumljencu za specialnega povratnika kaznivih dejanj goljufij, zaradi katerih je bil v preteklih letih že večkrat pravnomočno obsojen.

Za navedeno kaznivo dejanje goljufije je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let. Za poskus tega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi bolj milo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!