Celjski kriminalisti v zaključni akciji aretirali šest ljudi

Črna kronika 24. Jan 202312:57 0 komentarjev
Zasežena droga
PU Celje

V preiskavi kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog, so celjski kriminalisti aretirali šest oseb. Med drugim so ugotovili, da je 48-letni osumljenec od maja lani do aretacije organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so prepovedane.

Celjski kriminalisti so zaključili preiskavo kriminalne združbe, pri čemer so v zaključni akciji prostost odvzeli šestim ljudem. Ti so osumljeni, da so zagrešili 40 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

Celjski kriminalisti so ugotovili, da je 48-letni osumljenec s PU Celje od maja lani do aretacije organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so v Sloveniji prepovedane: 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL (intramulekularni ester gama hidroksi butanojske kisline GHB, ki je kot taka prepovedana).

Osumljeni je prepovedane substance naročal in plačeval prek spletnih platform v tujini, na naslov bivanja pa so mu droge dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je nato substance prepakiral in jih – fizično ali prek dostavnih služb – dostavil preprodajalcem s širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

Zasegli tudi osebni vozili osumljenca

Preiskava celjskih kriminalistov je potekala v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju.

Med preiskavo so kriminalisti zasegli osebni vozili ter okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev omenjenih substanc ter osem litrov GBL, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. To se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0,3 in 0,9 mililitra, so še sporočili s PU Celje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!