Dekle v Osijeku umrlo, ker partner policist ni bil previden s službeno pištolo

Črna kronika 22. Sep 202317:58 1 komentar
Hrvaška policija
PROFIMEDIA

Za smrt 21-letnice iz Osijeka je bilo krivo neprevidno ravnanje njenega 27-letnega partnerja policista. Službena pištola, s katero je bila ubita, je bila njegova.

Hrvaški policisti so razkrili več podrobnosti sredine tragedije v Osijeku, v kateri je 21-letna ženska umrla zaradi strela iz policijske službene pištole. Ta je bila v lasti 27-letnega policista, ki takrat ni bil v službi, je pa bil v stanovanju pokojnice.

Kot so danes pojasnili na policiji, se je pištola 27-letniku sprožila zaradi neprevidnega ravnanja. Izstrelek je nato zadel 21-letnico, s katero je bil policist v razmerju, policijske navedbe povzema Jutarnji list. Policiste je njihov kolega nato poklical sam.

Preiskava po besedah policije še poteka. Za policista, ki je službeno orožje po izobraževanju prejel pred mesecem in pol, so predlagali, da na sojenje počaka v preiskovalnem priporu.

Kot poroča portal Index, mu očitajo kaznivo dejanje ogrožanja ljudi ali premoženja s splošno nevarnim dejanjem ali sredstvom, zaradi česar mu grozi od enega do osem let zaporne kazni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje