Delovna nesreča v Brdih: umrl 18-letni delavec

Črna kronika 08. Jul 202121:54 > 09. Jul 2021 10:41
Goriška Brda
Nejc Trpin/Bobo

Popoldne se je med kopanjem linije za optični kabel v Šmartnem v Goriških Brdih zgodila delovna nesreča, v kateri je umrl 18-letni delavec.

Novogoriški policisti in kriminalisti so z ogledom kraja tragičnega dogodka in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do delovne nezgode prišlo na nekategorizirani makadamski cesti pod vasjo Šmartno v Goriških Brdih, so sporočili s PU Nova Gorica.

Na tem odseku ceste so delavci ene od gospodarskih družb izvajali gradbena dela (izkop jame v telo vozišča za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja), izkopani material pa z delovnim strojem odvažali na začasno deponijo ob navedeni cesti.

Mlajši (18-letni) delavec je z delovnim strojem po omenjeni cesti peljal izkopani material na omenjeno deponijo. Pri vzvratni vožnji po približno 250 metrih je z levimi kolesi zapeljal izven makadamskega vozišča na neutrjeno bankino, pri čemer je delovno vozilo zdrsnilo po strmem klancu navzdol. Pri tem je voznik padel s sedeža prekucnika na travnik pod klancem, delovni stroj pa je zapeljal preko delavca in se po približno petnajstih metrih ustavil v gozdu, kjer je trčil v manjša drevesa. Mlajši delavec je na kraju podlegel telesnim poškodbam, so sporočili policisti.

Poleg novogoriških policistov in kriminalistov so kasneje na kraju posredovali tudi poklicni gasilci in reševalci iz Nove Gorice. S strani dežurne zdravnice je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

O nezgodi je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici), prav tako si je kraj nesreče ogledal tudi inšpektor RS za delo. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo, da bi ugotovili vse okoliščine tragične nesreče, so dodali na PU Nova Gorica.