Deroča voda zaprla cesti na Trojanah, močna nevihta med Domžalami in Trbovljami

Črna kronika 07. Jun 202321:18 > 21:50 1 komentar
Poplavljena cesta v Trojanah
FACEBOOK

Številne nevihte povzročajo težave po državi. Zaradi poplavljenega cestišča sta zaprti cesti Trojane - Izlake in Blagovica - Trojane, na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo k previdnosti. Močna nevihta se je razvila med Domžalami, Vranskim in Trbovljami.

Popoldan se je v trikotniku med Domžalami, Vranskim in Trbovljami razvile večcelične nevihte. Kot je na Twitterju zapisal vremenoslovec Blaž Šter, so bile sicer na radarski sliki vidne le rdeče barve, vendar je na teh območjih močno deževalo. Po njegovih napovedih bo v četrtek takšnih dogodkov še več.

Na portalu uprave za zaščito in reševanje so o večjem obsegu padavin in težav, povezanih z njimi, poročali iz Domžal, Kamnika, Lukovice in Zagorja ob Savi.

V Domžalah so črpali večjo količino meteorne vode iz jaška, ki je ogrožala objekt. V Kamniku je prav tako meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo, v Lukovici pa so črpali vodo na več lokacijah. V Zagorju ob Savi so zabeležili deset dogodkov po neurju. Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva.

Meteorna voda je ogrožala tudi večstanovanjski objekt na območju Radomelj, pomagalo je enajst prostovoljnih gasilcev z dvema voziloma.

Prometnoinformacijski center opozarja, da sta zaradi poplavljenega cestišča zaprti cesti Trojane – Izlake in Blagovica – Trojane. Voznike poziva k previdnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje