Direktor kamniškega turističnega zavoda naj bi napadel uslužbenko

Črna kronika 10. Feb 202219:33 > 19:45
Nasilje nad ženskami
Denis Sadiković/N1

Direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik naj bi po poročanju portala kamnik.info napadel uslužbenko. Na policiji so potrdili, da na podlagi prijete prijave vodijo postopek zaradi suma kaznivega dejanja s področja delovnih razmerij.

Po poročanju kamnik.info naj bi direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc v sredo zjutraj v prostorih kamniškega turističnoinformacijskega centra napadel uslužbenko zavoda. Uslužbenki naj bi na pomoč priskočil sodelavec, po incidentu pa naj bi poiskala tudi zdravniško pomoč.

Na PU Ljubljana so za N1 potrdili, da na podlagi prejete prijave vodijo predkazenski postopek zaradi sumov kaznivih dejanj s področja kaznivih dejanj zoper delovno razmerje in socialno varnost v enem izmed javnih zavodov na območju Kamnika. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. Podrobnosti zaradi poteka postopka za zdaj na policiji ne morejo pojasnjevati.

Vsakršno nasilje je ostro obsodil župan občine Kamnik Matej Slapar. “Glede vpletenih v včerajšnji incident sem si iskreno in dlje časa prizadeval, da bosta sprta prišla do kompromisnih rešitev. Včerajšnji dogodek je zame nesprejemljiv, kajti nasilje vedno rodi novo nasilje,” je komentiral dogodek.

Ob tem je poudaril, da je za dogajanje v zavodu odgovoren svet zavoda in ne župan. Napovedal je, da si bo prizadeval, da se incident preišče in da se v to aktivno vključi tudi svet zavoda. “V tem trenutku imamo premalo informacij, kaj vse se je dogajalo, da bi smeli lahkotno podajati sodbe, razen seveda te, da je vsakršna oblika nasilja nesprejemljiva. Obenem pa iskreno verjamem, da bodo tudi institucije pravne države incident raziskale in nasilje sankcionirale,” je še dodal župan.

Jarca in svet zavoda smo zaprosili za komentar, odziva bomo objavili, ko ju prejmemo.