Divja vožnja po ljubljanski obvoznici: trčil v ograjo, policiste, signalizacijo

Črna kronika 22. Apr 202408:15 5 komentarjev
POLICIJA, NOČ, LUČI, INTERVENCIJA
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Včeraj zvečer je policija lovila voznika avtomobila znamke Peugeot. Ta je zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v odbojno ograjo, takoj zatem v policijsko vozilo. Med begom je v nadaljevanju trčil še v cestno signalizacijo, nato pa še v avtomobil. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastala je večja materialna škoda.

V nedeljo okoli 22. ure so policisti na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo z znakom modre luči in sirene začeli ustavljati vozilo znamke Peugeot. Voznik na znake ni ustavil, temveč je s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Gorenjske. Zapeljal je na izvoz za Šmartno, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo, takoj za tem pa še v policijsko vozilo.

Kljub temu je vožnjo nadaljeval v smeri Tacna, kjer je v naselju trčil v cestno signalizacijo za zaporo ceste. Vožnjo je nadaljeval po naselju ter zaradi neprilagojene hitrosti trčil še v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal voznik, v katerem je bila tudi potnica, nato pa zaradi poškodovanega vozila obstal na cesti. Policisti so voznika in sopotnico prijeli ter jima za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost.

V dogodku ni bil nihče od udeleženih voznikov, potnikov ali policistov poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda na vozilih in cestnih objektih. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Prav tako so vozniku odredili strokovni pregled in zasegli neregistrirano vozilo ter zoper voznika vodijo postopek o prekrških, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje