Dvajsetletni pijani voznik začetnik zunaj naselja divjal 150 kilometrov na uro

Črna kronika 03. Jan 202309:59 1 komentar
cestni nadzor
PU MARIBOR

Mariborska policista sta 1. januarja med nadzorom cestnega prometa ustavila dvajsetletnega voznika začetnika iz okolice Ptuja. Ta je vozil osebni avtomobil s povprečno hitrostjo 150 kilometrov na uro. Policista sta vozniku prepovedala nadaljnjo vožnjo in mu odvzela vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče.

Med nedeljskim nadzorom cestnega prometa s civilnim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida 2000 sta mariborska policista okoli 21. ure na delu ceste zunaj naselja Šikole, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, ugotovila, da je dvajsetletni voznik začetnik iz okolice Ptuja vozil osebno vozilo s povprečno hitrostjo 150 kilometrov na uro.

Med postopkom je bil vozniku zaradi znakov alkoholiziranosti odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal vrednost 0,25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, čeprav kot voznik začetnik ne bi smel voziti pod vplivom alkohola.

Policista sta vozniku prepovedala nadaljnjo vožnjo ter mu odvzela vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve največje dovoljene hitrosti vožnje je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek vožnje pod vplivom alkohola je 300 evrov in 4 kazenske točke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje