Dvajsetletnik priznal, da je skušal kupiti orožje za množični pokol

Črna kronika 05. Jul 202120:34 0 komentarjev
pištola Glock strelski pohod
Policija

Dvajsetletnik je danes sedel na zatožno klop kranjskega sodišča in po poročanju Kanala A priznal, da je prek temnega spleta poskusil kupiti pištolo in puško za 5000 evrov, medtem ko krivde ni priznal.

Dvajsetletnik z Gorenjske, ki je načrtoval strelski napad v dveh srednjih šolah, je sedel na zatožno klop kranjskega sodišča in po poročanju Kanala A priznal, da je prek temnega spleta poskusil kupiti pištolo in puško za 5000 evrov, medtem ko krivde ni priznal.

Kot je še poročal Kanal A, bodo vprašanje krivde z izvedencem psihiatrom razčiščevali na prihodnji obravnavi.

Psihiater bo presodil, ali je bil obdolženi pri kupovanju orožja prišteven ali ne.

Dvajsetletnika so danes na sodišče pripeljali iz bolnišničnega zapora, po tem ko so ga pred preiskovalnega sodnika privedli aprila.

Plačal z bitcoini

Kot smo že poročali, je osumljeni s strelskim pohodom nameraval ubiti več kot 20 ljudi. Za dva kosa orožja – polavtomatsko pištolo znamke Glock in avtomatsko puško Remington – ter strelivo je že plačal okrog 5.000 evrov, po naših informacijah pa je za omenjeni nakup orožja varčeval več let.

Orožje je kupil na temnem spletu in ga plačal z bitcoini. Orožje, zapakirano v mikrovalovni pečici, so pri pregledu pošiljke zasegli ameriški policijski varnostni organi in o najdbi sumljive pošiljke obvestili slovensko policijo.

Kot smo poročali, je ameriška nacionalna varnostna agencija, ki spremlja sumljive nakupe, nanj postala pozorna zato, ker je šlo za mladega fanta brez dohodkov.

Povedal znancem in terapevtu

Dvajsetletnik je nameraval streljati v dveh srednjih šolah, ki ju je obiskoval. V svoj dnevnik je po naših informacijah zapisal, da bo najprej obračunal z najmočnejšimi fanti, na koncu pa z dekleti. Ustrelil bi tudi nekatere profesorje, knjižničarko in hišnika. Njegov motiv je bil maščevanje zaradi šikaniranja, ob tem pa se ni oziral na morebitne naključne žrtve svojih dejanj.

Po naših informacijah je dvajsetletnik o svojih načrtih govoril s svojimi znanci, pa tudi s terapevtom, ki ga je obiskoval.

Predpisana kazen je od šest mesecev do pet let zapora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!