Dve nesreči motoristov: ena z lažjimi, druga pa s hujšimi poškodbami

Črna kronika 15. Jun 202410:42 1 komentar
Motorist
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

V petek sta se na območju Policijske uprave Nova Gorica zgodili dve prometni nesreči z motoristi. V prvi se je voznik motorja hudo poškodoval, v drugi jo je motorist odnesel z lažjimi poškodbami.

V petek sta se na območju Policijske uprave Nova Gorica zgodili dve nesreči, v katerih sta bila poškodovana dva motorista.

Prva nesreča se je zgodila na tako imenovani mirenski obvoznici iz smeri Mirna proti Vrtojbi nekaj čez 12. uro. Policisti so ob ogledu kraja nesreče ugotovili, da jo je povzročil motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kolono ustavljenih vozil. Ob trku v zadnji del avtomobila pred seboj je padel po vozišču, motor pa je odneslo na nasprotni vozni pas. Med drsenjem po vozišču je motorno vozilo trčilo še v nasproti vozeči avtomobil.

V nesreči se je motorist hudo telesno poškodoval. Reševalci so ga prepeljali v bolnišnico Šempeter, policisti pa mu bodo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izdali plačilni nalog.

Druga nesreča: Motorist sekal ovinek

Nekaj ur zatem se je na cesti med Bovcem in Trento zgodila še ena prometna nesreča, v kateri je bil udeležen motorist. S PU Nova Gorica so sporočili, da se je nesreča zgodila pod naseljem Kal-Koritnica, okoli 16.30, povzročil pa jo je nemški motorist. “Pred naseljem Kal-Koritnica je motorist v desnem nepreglednem ovinku zapeljal čez sredinsko ločilno črto in trčil v bok osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri,” so zapisali na policiji.

Motorist jo je odnesel z lažjimi poškodbami, zaradi povzročitve prometne nesreče pa bo moral plačati kazen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje