FOTO: V Zagrebu zaradi poškodbe plinovoda izbruhnil obsežen požar

Črna kronika 01. Jun 202210:08 > 12:01
Plinovod v Zagrebu požar
Marko Lukunic/PIXSELL

V torek zvečer je v središču Zagreba zaradi poškodovanega plinovoda močno zagorelo, plameni so bili v nekem trenutku višji od desetih metrov. V požaru so bili poškodovani štirje ljudje, eden od njih huje.

V središču Zagreba je v torek nekaj minut po 23. uri izbruhnil požar, potem ko je delovni stroj med sanacijo počenega cevovoda prebil plinovod, so sporočili iz generalnega štaba civilne zaščite. V požaru so bili poškodovani štirje ljudje, trije lažje in eden huje.

Delavcem plinarne je do pol druge ure zjutraj uspelo zapreti ventil in pogasiti požar. V intervenciji je sodelovalo tudi 18 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili. Plameni požara v Frankopanski ulici, kjer se je zgodila nesreča, so bili v nekem trenutku višji od desetih metrov.

Plinovod v Zagrebu požar Plinovod v Zagrebu požar
Marko Lukunic/PIXSELL
Plinovod v Zagrebu požar Plinovod v Zagrebu požar
Patrik Macek/PIXSELL
Plinovod v Zagrebu požar Plinovod v Zagrebu požar
Marko Lukunic/PIXSELL

Kraj nesreče je v torek zvečer obiskal tudi zagrebški župan Tomislav Tomašević. “Česa takšnega ne pomnimo, nedopustno je, da se zgodi kaj takšnega,” je komentiral nesrečo. Povedal je, da bo danes v mestu oviran javni prevoz, in se prebivalcem Zagreba opravičil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.