Gorski reševalci pozivajo k previdnosti: ponovno črn dan v naših gorah

Črna kronika 22. Jan 202222:48 0 komentarjev
Gorska reševalna zveza Slovenije
Gorska reševalna zveza Slovenije/FACEBOOK

Gorski reševalci pozivajo k skrajni previdnosti, če se odpravljate v gore. Sobota se je po besedah Gorske reševalne zveze Slovenije namreč ponovno zapisala kot črn dan za slovenske gore.

Gorski reševalci so konec tedna ponovno večkrat posredovali. Že v petek so na območju Stola začeli iskati pogrešanega turnega smučarja, iskanje pa so zaradi močnega vetra prekinili in ga nadaljevali danes.

Avstrijskega državljana so le našli dopoldne 200 metrov pod grebenom Stola. Kot kažejo okoliščine, je v turnih smučarskih čevljih padel po grebenu.

Zaradi nenadnega obolenja je življenje izgubil tudi planinec na Lubniku, je na Facebooku sporočila Gorska reševalna zveza Slovenije. Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe Škofja Loka, ki so preminulega prenesli v dolino.

Na planini Koren huda poškodba prsnega koša

“Že v zgodnjih jutranjih urah (sredi noči) pa so bili v akciji gorski reševalci Gorske reševalne službe Kamnik, ki so hiteli na pomoč osebi, ki si je na planini Koren hudo poškodovala prsni koš,” so dodali. Poškodovano osebo so v zgodnjih jutranjih urah s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino v nadaljnje zdravljenje.

Ob tem v Gorski reševalni zvezi Slovenije pozivajo k skrajni previdnosti, če se odpravljate v gore.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!