Grozil, da se bo razstrelil z jeklenko, policija evakuirala okoliške prebivalce

Črna kronika 09. Jun 202311:22 0 komentarjev
policija, marica
Simbolična fotografija (Foto: Policija)

Včeraj je moški v Kanalu grozil, da se bo razstrelil z jeklenko. Policisti so iz bližnjih ulic evakuirali stanovalce, v akciji pa so sodelovali tudi pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki oddelka za protibombno zaščito. Zvečer so intervencijo uspešno zaključili in 45-letnika predali v zdravstveno oskrbo.

Včeraj ob pol enih popoldne so policijo obvestili, da moški na območju Kanala grozi, da se bo razstrelil z jeklenko. Na kraj dogodka so nemudoma napotili policiste iz Nove Gorice, kriminaliste in več drugih policijskih patrulj, ki so kraj zavarovali.

Zaradi zagotavljanja varnosti prebivalcev iz okolice stanovanjske hiše so več ljudi evakuirali, pri čemer so policistom pomoč nudili gasilci PGD Kanal, gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči novogoriškega zdravstvenega doma. Nihče od občanov v dogodku ni bil poškodovan.

Popoldan so se policistom in kriminalistom pridružili tudi policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki Oddelka za protibombno zaščito, ki imajo posebna znanja in veščine za ravnanje v tovrstnih situacijah.

V večernih urah so intervencijo z uporabo prisilnih sredstev uspešno zaključili. 45-letnik je pri tem utrpel manjšo telesno poškodbo, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico. Nato so ga predali v oskrbo zdravstveni ustanovi na Severnem Primorskem.

Policisti so o sumu kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!